xcounter
#

ЗСУ має повне право використовувати Bayraktar TB2 так, як вважає за потрібне - Халук Байрактар

1659
Bayraktar TB2 активно застосовується у небі Донбасу
Bayraktar TB2 активно застосовується у небі Донбасу

Генеральний директор компанії Baykar Халук Байрактар прокоментував бойове використання Bayraktar TB2 на Донбасі

Перше використання ударно-розвідувального БПЛА Bayraktar TB2 на Донбасі проти російсько-терористичних військ саме як ударного дрона, викликало доволі широкий резонанс.

Особливо у РФ, де пропагандисти досі не можуть оговтатись від того, як Збройні Сили України ефективно "відпрацювали" по окупантах своїм ударним безпілотником. Поки у Кремлі відповіли на знищення своїх терористів призупиненням імпорту мандаринів із Туреччини.

Читайте також: Україна посилює кордон з Білоруссю, перекидає Нацгвардію та будуватиме нові укріплення

Defense Express, під час виставки SAHA, що на минулому тижні проходила у Стамбулі, мав можливість запитати очільника компанії Baykar Халука Байрактара про його ставлення щодо використання ЗСУ Bayraktar TB2 на Донбасі.

"Для практичного застосування Bayraktar TB2 ми тренували кінцевих користувачів: пілотів, операторів, техніків по електроніці та механічній частині, керівників місії. Це інтенсивна та тривала підготовка, яка займає чотири місяці.

ЗСУ Bayraktar TB2
ЗСУ отримали Bayraktar TB2 у 2019 році

Було проведено інтенсивну підготовку й все, що стосується оперативного використання, - це виключне та незалежне право користувача. Ми провели ефективну підготовку з українськими військовими й системи повністю під їх контролем та використанням", - заявив Халук Байрактар

Також він підкреслив, що контракт з постачання Bayraktar TB2 - це стратегічний рівень відносин у військово-технічній сфері між Туреччиною та Україною.

"Ці системи повністю під контролем України і Україна має повне право використовувати Bayraktar TB2 так, як вважає за потрібне", - наголосив очільник компанії Baykar.

Bayraktar TB2
ВМСУ також використовують Bayraktar TB2

Окрім того, в Україні зараз реалізується проект зі створення центру з тестування, навчання та технічного обслуговування Bayraktar TB2. В ньому українські військові проходитимуть підготовку, там обслуговуватимуть безпілотники. А паралельно з цим центром має бути створене підприємство, яке буде займатись виробництвом Bayraktar TB2 в Україні.

Читайте також: ​Вперше з додатковим обладнанням – для ДПСУ прибули два гелікоптери Airbus Н125