xcounter
#

Знищити сім танків за 36 секунд, у чому різниця між БТР та БМП, ХКБМ з березня переходить на одноденний робочий тиждень: події тижня від Defense Express

23930
БТР-4, на заході його можуть назвати БМП і будуть праві
БТР-4, на заході його можуть назвати БМП і будуть праві

ЗСУ має достатню кількість сучасних ПТРК та кваліфіковані розрахунки, щоб зупинити танки РФ, у чому різниця між БМП та БТР і чому ми плутаємось, ХКБМ з березня переходить на одноденний робочий тиждень – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Повітряні Сили готуються дати відсіч агресору

Командування Повітряних Сил ЗС України провело постановку завдань керівному складу напередодні початку нового навчального року в Збройних Силах України.

Читайте також: "Балтійські" Stinger та Javelin – тепер офіційно: міністри оборони країн Балтії підтвердили термінове постачання зброї Україні
Пуск ЗРК С-300
Пуск ЗРК С-300 Повітряних Сил України, ілюстративне фото з відкритих джерел

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук поставив такі пріоритети - реформування органів управління і бойових частин відповідно стандартам НАТО, формування нових підрозділів ППО та зосередження сил та засобів на найбільш загрозливих напрямках. Деталі – розповідає Defense Express.

В чому різниця між БМП та БТР

Сплутати БМП та БТР, на перший погляд, доволі важко. Напевно, більшість одразу скаже - в одного гусениці, в іншого колеса. Хтось згадає і про "важкі БМП", які можуть бути навіть "колісними".

БТР-40
БТР-40

Проте насправді таке тлумачення виникло лише у "побуті" і чим частіше воно використовується, тим далі відходить від реальності. Саме тому Defense Express вирішив опублікувати окремий матеріал.

Сім танків за 36 секунд

Збройні сили України наразі забезпечені достатньою для протистояння російській агресії кількістю сучасних протитанкових засобів.

Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський ознайомлюється із розробками КБ "Луч" / Фото: прес-служба Командування Сухопутних військ
Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський ознайомлюється із розробками КБ "Луч" / Фото: прес-служба Командування Сухопутних військ

"Скажу так – всім вистачить", - наголосив в інтерв’ю виданню "Укрінформ" Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний. Деталі – у нашому матеріалі.

ХКБМ з березня переходить на одноденний робочий тиждень

ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова", що входить до складу ДК "Укроборонпром", попри величезне замовлення від українських військових, з березня переходить на одноденний робочий тиждень. Всіх незгодних з цим рішенням буде звільнено.

ХКБМ
Пороблено? Навіть великі замовлення для ЗСУ не допомагають ХКБМ працювати без кризи

Відповідний наказ директор ХКБМ Яков Мормило підписав 18 січня та який був отриманий з власних джерел редакцією Defense Express. Розповідаємо деталі цієї історії.

Плюси, особливості та недоліки ПТРК NLAW

Збройні Сили України за декілька діб значно посилились протитанковими комплексами NLAW. Орієнтовно мова йде про тисячі одиниць озброєння, які Велика Британія передала Україні, організувавши справжній повітряний міст за допомогою літаків Boeing C-17A Globemaster III, які з 17 січня постійно курсують між авіабазою Brize Norton та Борисполем.

Британський боєць з NLAW
Британський боєць з NLAW

Defense Express вирішив по полицях "розкласти" ПТРК NLAW, бо будь-яка зброя має свої плюси та мінуси, а також призначення.

Гарних вихідних!

Читайте також: Німеччина блокує передачу естонських гаубиць Д-30 Україні – The Wall Street Journal