xcounter
#

Сім танків за 36 секунд: ЗСУ має достатню кількість сучасних ПТРК та кваліфіковані розрахунки, щоб зупинити танки РФ

45371
Розрахунок ПТРК "Стугна-П"
Розрахунок ПТРК "Стугна-П"

Головнокомандувач ЗСУ розповів про результати недавніх навчань розрахунків протитанкових комплексів ЗСУ

Збройні сили України наразі забезпечені достатньою для протистояння російській агресії кількістю сучасних протитанкових засобів.

"Скажу так – всім вистачить", - наголосив в інтерв’ю виданню "Укрінформ" Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Читайте також: Forbes: проти російських танків український ПТРК "Cтугна-П" не менш небезпечний, ніж Jevelin, але значно дешевший
ЛПТРК Корсар
Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський ознайомлюється із розробками КБ "Луч" / Фото: прес-служба Командування Сухопутних військ

За його словами, нещодавно в присутності представників ЗМІ, були проведені стрільби з українських ПТРК, на яких було продемонстровані досить приголомшливі для ворога результати.

ПТРК FGM-148 Javelin в зоні ООС
Розрахунок ПТРК FGM-148 Javelin в зоні ООС

"На очах журналістів група людей, що під’їхали до місця навчань на звичайній вантажівці, за 36 секунд знищили колону танків. Сім танків за 36 секунд. Присутні навіть не одразу зрозуміли, що і як відбулося", - розповів він.

При цьому, генерал-лейтенант зауважив, що наразі ЗСУ мають "достатньо протитанкових засобів, в тому числі – вітчизняного виробництва, що показують себе дуже добре".

Т-72Б3
Російський Т-72Б3 з імпровізованим "захистом" від американських Javelin

Окрім протитанкових систем розроблених ДККБ "Луч", українські військові також мають на озброєнні й певну кількість американських систем третього покоління FGM-148 Javelin, можливості яких можуть стати дуже неприємними для російських танкістів у разі нападу.

"Нам було цікаво на це дивитися (мова йде про нещодавні стрільби з ПТРК Javelin, в зоні ООС) особливо після широкої реклами з боку Російської Федерації щодо наявності "дахового" захисту від цих систем. Ми спроєктували такий захист та провели стрільби. Як ви бачили, результати були чудовими, але вже зовсім сумними для російських танкістів", - зауважив Валерій Залужний.

"Для російських танків на сьогодні не існує жодного захисту або перешкод, які б не міг подолати Javelin", - зазначив він.

Читайте також: Командувач Сухопутних військ ознайомився з новітніми комплексами від КБ "Луч"