xcounter
#

Міноборони Великобританії підтвердило: тисячі ПТРК NLAW - в Україні (відео)

Пуск з ПТРК NLAW
Пуск з ПТРК NLAW
6048

Допомога Великої Британії зброєю - одна з найбільших з 2014 року серед усіх країн НАТО

Міністр Збройних сил у Міністерстві оборони Великої Британії Джеймс Гіппі підтвердив, що Лондон надав українському війську військову допомогу у вигляді "тисяч легких протитанкових ракет" - мовою оригіналу "thousands anti-tank light missiles". Тобто мова йде, орієнтоновно, про понад 2000 одиниць озброєння.

Про це він заявив під час виступу 19 січня, ще до того, як останній з восьми публічно відомих військово-транспортних літаків C-17A Globemaster III Королівських повітряних сил приземлився у Борисполі.

Читайте також: США готують нову партію військової допомоги Україні, обіцяють не обмежитись "Джевелінами"

І хоча у Міноборони Великобританії не назвали точну назву озброєння, єдиний зразок, який класифікується, як "anti-tank light missiles" та знаходиться на озброєнні британської армії - ПТРК NLAW.

Нагадаємо, що за попередніми підрахунками Defense Express, в Україну станом на ранок 19 січня було доставлено понад 1000 одиниць NLAW. Цей висновок було зроблено з аналізу відомої кількості рейсів C-17 (на той час) та відео, на якому можливо було порахувати кількість озброєння на одному з літаків.

Публічну кількість літаків, які курсували за маршуртом авіабаза Brize Norton-Бориспіль, можливо дослідити за допомогою сервісу Flightradar24 - вісім бортів.

Хоча треба мати на увазі, що не всі військові літаки відображаються на цьому сервісі, бо дані у транспондер можливо закласти неповні та хибні, або не вмикати його взагалі.

C-17A Globemaster III україна nlaw
Рейси C-17A Globemaster III Королівських повітряних сил до Борисполя 17-19.01.2022 року

Нагадаємо, що Defense Express присвятив вкрай детальний матеріал ПТРК NLAW, де "по полицях" розклав всі плюси та мінуси, а також призначення цієї зброї.

ПТРК NLAW

Також цікаво, що минулої неділі на нашому YouTube каналі було опубліковано відео про засоби протидії російській танковій навалі. У ньому танкіст та фахівець-практик Вадим Павлич підкреслив, що один з небагатьох шляхів - насичення протитанковими засобами та знищення логістичного забезпечення бронетанкових підрозділів противника.

Читайте також: Прихована окупація Білорусі: що ховається за навчаннями армії РФ "Союзная решимость"