xcounter
#

США готують нову партію військової допомоги Україні, обіцяють не обмежитись "Джевелінами"

5084
Україні потрібні усі види зброї, які допоможуть стримати агресора
Україні потрібні усі види зброї, які допоможуть стримати агресора

У Білому домі стверджують, що на цей раз мова може йти про поставку мінометів та систем ППО для України

Влада США в найближчий має намір дати нову партію військової допомоги для України. Формат цієї допомоги ще обговорюється.

За словами співрозмовників у Білому Домі, на цей раз може бути мова про поставку Україні не тільки протитанкових комплексів Javelin, але й також – мінометів та систем протиповітряної оборони. Про це пише CNN.

Читайте також: Україні не вистачить наявних ПТРК у випадку повномасштабної війни з РФ – американський експерт
З листопада минулого року йдуть розмови, що Україна може отримати ПЗРК Stinger, фото ілюстративне

Видання зазначає – у Білому Домі зараз немає одностайної оцінки, чи має Кремль намір у найближчий час здійснити збройну агресію проти України, і якщо так – то у якому форматі. Наприклад – за поточними даними, РФ перекинула на аеродроми біля кордону з Україною мінімум 20 літаків типу Су-34, що може вказувати про підготовку повномасштабного вторгнення.

І водночас – Кремль організував кібер-атаку проти урядових установ України, і це може свідчити про те, що в РФ планують і далі діяти "гібридними методами" проти нашої держави.

Російські літаки Су-34 на аеродромі "Балтимор" у Воронежі, ілюстративне фото з відкритих джерел

На цьому тлі деякі функціонери Білого Дому взагалі схильні вважати, що Україні потрібна допомога для захисту від Кремля саме в площині "гібридної війни". І саме в такому контексті розглядається варіант допомогти Україні в організації Руху опору, якими управляти Сили спеціальних операцій.

Щоправда, тут йдеться не про допомогу в організації власне збройного опору проти окупантів, а скоріше – про навчання, як потрібно збирати розвідувальну інформацію, необхідну для дій сил Руху опору.

Тренування бійців Руху опору Сил спеціальних операцій ЗСУ, фото ілюстративне

Остаточний формат нової партії воєнної допомоги для України у Білому Домі планують узгодити за підсумками зустрічі Держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра зовнішніх справ Лаврова у Женеві, призначеної на 21 січня. Зараз же Блінкен перебуває у Києві.

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва, аеропорт "Бориспіль", на задньому тлі - літак С-17, що доставив із Великої Британії до України партію протитанкового озброєння
Читайте також: Афганістан навчив РФ боятися ПЗРК Stinger​, декілька сотень для України допомогли б у війні з РФ – американський експерт