xcounter
#
Знищено танки, ЗРК, БПЛА, зламано вірменські сайти: В Азербайджані підбили підсумки першого дня боїв

Знищено танки, ЗРК, БПЛА, зламано вірменські сайти: В Азербайджані підбили підсумки першого дня боїв

3405

За даними розвідки ЗС Азербайджану, станом на кінець дня 27 вересня 2020 року, в результаті бойових дій вірменська армія зазнала значних втрат

Про це повідомляє Azeri Defenсe з посиланням на прес-службу міністерства оборони Азербайджану.

Стверджується, що підрозділами ЗС Азербайджану знищено 22 танки та іншу бронетехніку противника, 15 зенітно-ракетних комплексів OSA, 18 безпілотних літальних апаратів (БПЛА), 8 артилерійських одиниць, понад 550 людей було вбито та поранено. На різних напрямках були знищені 3 склади боєприпасів.

Читайте також: Продовжують знищувати один одного: в Росії стверджують, що Су-30 був збитий іншим винищувачем
карабахський конфлікт, Азербайджан, Вірменія, Арцах, НКР, Defense Express
Вогонь РСЗВ ЗС Азербайджану

Також повідомляється, що під час бою в районі села Талиш загинув підполковник Лерник Варданян, командир повітряно-десантного штурмового батальйону ЗС Вірменії, особовий склад військової частини під його командуванням зазнав великих втрат.

"Через велику кількість поранених в армії противника є нестача ліжок у військових госпіталях і цивільних лікарнях, а також недосттньо запасу крові. Як завжди, вірменська сторона і на цей раз приховує від громадськості реальні втрати в своїй армії", – йдеться в повідомленні міноборони Азербайджану.

Слід зазначити, що одночасно з початком бойових дій в Нагірному Карабасі хакери зламали 90 новинних сайтів Вірменії і опублікували на них запис виступу президента Азербайджану Ільхама Алієва, де він заявляє, що Карабах – це Азербайджан.

карабахський конфлікт, Азербайджан, Вірменія, Арцах, НКР, Defense Express

Про те, що хакерська атака на вірменські сайти сталася, стало відомо із телеграм-каналу Karabakh Hacking Team і інших джерел. Це підтвердили і в прес-службі нацбезпеки Вірменії.

У повідомленні хакерів також є список сайтів, які зазнали кібератаки. Серед них 1in.am, armenpress.am, news.am, mamul.am, armtimes.am, hetq.am і інші.

Нагадаємо, вранці 27 вересня карабахський конфлікт спалахнув з новою силою. Сторони конфлікту - Вірменія і Азербайджан - звинуватили один одного в наступальних діях і ракетний обстріл житлових кварталів в регіоні Арцах (нинішній Нагорний Карабах і прилеглі території).

Кожна сторона має свої уявлення про причини конфлікту і свою історичну правду. Позиція України традиційно базується на міжнародному праві та принципі збереження територіальної цілісності держав, у даному випадку Азербайджану.

Нагадаємо, що Азербайджан багаторазово і на найвищому рівні висловлював підтримку територіальній цілісності України з урахуванням Криму.

карабахський конфлікт, Азербайджан, Вірменія, Арцах, НКР, Defense Express, Зеленський, Алієв
Президент України Володимир Зеленський і президент Азербайджану Ільхам Алієв на переговорах у Баку в грудні 2019 року підтвердили незмінність офіційної позиції двох країн щодо Нагірного Карабаху і Криму : Фото: president.az

Україна тим часом постійно нагадує, що безумовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Азербайджанської Республіки в її міжнародно визнаних кордонах і не збирається визнавати Нагірно-Карабахську республіку, проголошену у вересні 1991 року. У грудні того самого року відбувся референдум про незалежність. Світова спільнота не визнала результатів референдуму і проголошення Нагірного Карабаху окремою державою.

Читайте також: Між Вірменією та Азербайджаном почалися масштабні бойові дії: є численні втрати серед людей та військової техніки (відео)
ТЕГИ Війна