xcounter
#

Завод "Маяк" показав як їх танкові кулемети витримують екстремальний холод (фото)

8086
Танковий кулемет КТ-7,62 від Заводу "Маяк" після випробувань "холодом"
Танковий кулемет КТ-7,62 від Заводу "Маяк" після випробувань "холодом"

На підприємстві продовжують роботи з перевірки та вдосконалення своєї зброї

АТ "Завод "Маяк" (входить до складу ДК "Укроборонпром") випробував "холодом" танковий кулемет КТ-7,62 власного виробництва.

В прес-службі підприємства відзначили, що після доби арктичного морозу їх озброєння вдало пройшов бойові випробування.

Читайте також: Завод "Маяк" розробив ще один боєприпас для ударних БПЛА (фото)

"Арктичний холод, африканська спека, вологість екваторіальних джунглів і проникливий пісок пустелі – всі ці умови можливо штучно відтворити у випробувальному комплексі центральної заводської лабораторії Заводу Маяк", - повідомили у прес-службі.

КТ-7,62
Ящики з гільзами від набоїв яки були використані під час випробувань КТ-7,62

За ствердженнями представників київського заводу вся зброя, що виготовляється на підприємстві проходить усі перелічені кліматичні протоколи. Після циклу випробувань – миттєва перевірка бойової роботи.

Нагадаємо, ця модель вже відзначилась під час нещодавнього (вересень 2020 року) тестування з живучості, під час якої два дослідні зразки з нової партії здійснили 25 тисяч пострілів.

КТ-7,62
Успішність випробувань кулемета КТ-7,62 була підтверджена представниками військового представництва Міноборони

Ці випробування проходили впродовж 10 діб, а ще 15 перевіряли справність роботи кулемета в усіх можливих кліматичних зонах.

КТ-7,62
Партія з 5 нових кулеметів КТ-7,62 для бронетранспортерів БТР-4Е передана ХКБМ у травні 2020 року

Варто також відзначити, що до недавнього часу Завод "Маяк" практично не працював. Відновити роботу вдалося лише минулого року, впродовж якого підприємство займалося постачанням кулеметів КТ-7,62 для їх встановлення на нові БТР-4Е від ХКБМ. Контракт на постачання 45 таких машин ЗСУ був виконаний у серпні 2020 року.

Маяк
Продукція АТ "Завод "Маяк": великокаліберні гвинтівки калібром 12,7 "Володар обрію" та 14,5 мм "Нічний Хижак", ЗІП для ЗУ-23-2, боєприпаси для БПЛА (НІ-КЗ-4800 та HІ-РКГ-1600), набої 12,7х114 HL й 120-мм міномет

Окрім кулеметів, завод також опрацьовує напрямки зі створення великокаліберної снайперської зброї та боєприпасів для неї, розробку низки боєприпасів для ударних дронів, виготовлення оновленої й безпечної версії 120-мм міномету та комплектів ЗІП для зенітної установки ЗУ-23-2.

Читайте також: Завод "Маяк" та "Аеророзвідка" випробували ударний дрон на навчаннях ЗСУ (фото)