xcounter
#

За останні кілька років Україна поставила до Ефіопії сім модернізованих комплексів ЗРК С-125МЕ-2

9498
Модернізований ЗРК С-125
Модернізований ЗРК С-125

Крім того, для розширення можливостей ППО цієї країни були поставлені понад десяток сучасних РЛС та п’ять командних пунктів

Про деталі багаторічного великого проекту з модернізації системи ППО Ефіопії українськими оборонними підприємствами розповів виданню LB.юа Валентин Бадрак.

За його словами, окрім власне "заліза" контракт передбачав і розробку дослідно-конструкторської роботи (ДКР).

Читайте також: Частка приватних компаній у ДОЗ-2020 склала 54%: які підприємства отримали найбільше замовлень
С-125

В роботі з модернізації семи зенітно-ракетних комплексів С-125 "Печора" до рівня С-125МЕ-2 ("Тана"), спільно брали участь як державні (ДККБ "Луч") так і приватні ("Радіонікс" та "Рамзай") підприємства.

Якщо радянська версія комплексу "Печора" має максимальну дальність ураження повітряної цілі 17,8 км то після оновлення українськими зброярами цей показник збільшився до 45 км.

С-125
Модернізація ракет 5В27Д від українських компаній для ЗРК С-125

Крім того, завдяки встановленню на ракети активних головок самонаведення (АрГСН), розроблених компанією "Радіонікс", вдалося вийти до характеристик близьких за параметрами до ЗРК сімейства "Бук". При цьому, модернізована С-125 коштує у декілька разів дешевше цього комплексу.

РЛС
РЛС 36Д6 та П-18

Варто також додати, що ще до початку цього проекту, на потреби збройних сил Ефіопії було модернізовано вісім мобільних трикоординатних радіолокаторів кругового огляду S-діапазону хвиль 36Д6 та низки РЛС метрового діапазону П-18. Крім того, було поставлено 5 командних пунктів виробництва КП НВК "Іскра".

Зоопарк-3
Контрабатарейний радар від КП "НВК "Іскра"

Нагадаємо, наразі КП "Науково-виробничий комплекс "Іскра" виконує декілька контрактів для Збройних сил України. Зокрема йде мова про постачання нових контрбатарейнихРЛС 1Л220УК (також відомий як "Зоопарк-3").

ГСН
Новинки компанії "Радіонікс" - інфрачервона ГСН-203Т, радіолокаційну головку самонаведення "APГC-5R" та РЛС з синтезуванням апертури

Своєю чергою, приватна компанія "Радіонікс" за останні роки розробила нові інфрачервоні ГСН-203Т для ракет класу "повітря-повітря" Р-27, малогабаритний радар з синтезуванням апертури та радіолокаційнуголовку самонаведення "APГC-5R" для крилатих ракет Р-360 "Нептун".

Читайте також: Індія замовила в ДАХК "Артем" запасні частини до ракет Р-27 на суму понад $8 млн