xcounter
#

З навчального в штурмовики: літак L-39NG протестували в аеродинамічній трубі з різним озброєнням (відео)

2608
З навчального в штурмовики: літак L-39NG протестували в аеродинамічній трубі з різним озброєнням (відео)

Аеродинамічна модель повністю здатна нести широкий асортимент озброєння в різних конфігураціях, кажуть у Aero Vodochody

Чеська компанія Aero Vodochody завершила важливий початковий етап підготовки штурмового варіанту навчального літака L-39NG Albatros.

Так, компанія провела випробування літака в аеродинамічній трубі Чеського аерокосмічного дослідного центру. Тестування були зосереджені на здатності літака нести різні системи озброєння.

Читайте також: "Довгоочікуваний крок": британський дрон Protector здійснив перший політ
L-39NG
L-39NG

Для випробувань модель літака була надрукована на 3D-принтері у масштабі 1:6,6. Спочатку тестували власне літак, а потім літак з різними типами контейнерів, озброєння та різними типами кінців крила. Всі моделі озброєння також були виготовлені методом 3D-друку.

Літак L-39NG має п’ять контейнерів для перевезення різного діапазону озброєнь, починаючи з кулемета калібру 12,7 мм або ж гармат калібром 20 мм, до 250 кг бомб, некерованих ракет класу "повітря-земля" чи "повітря-повітря". Також розглядається можливість інтеграції лазерного наведення зброї.

Крім статичних вимірів, які визначають сили та імпульс, що діють на літак, були також виконані й динамічні виміри.

"За пів року ми виконали більш як 200 вимірів у 30 різних конфігураціях, від чистого літака до повністю обладнаного штурмовика з відкинутими закрилками. Під час цих вимірів ми визначили, що аеродинамічна модель повністю здатна нести широкий асортимент озброєння в різних конфігураціях", – йдеться в повідомленні.

L-39NG
Навчальний літак L-39NG

Отримані дані будуть використовуватися для розрахунку льотно-технічних характеристик.

Як раніше розповідав Defense Express, чеські L-39NG отримають системи штучного інтелекту. Так, американська компанія Calspan Corporation отримала контракт від DARPA на модифікацію навчально-бойових літаків L-39NG Albatros чеського виробництва. Вартість контракту становить $14,1 млн.

Контракт розрахований на чотири роки. Протягом цього періоду Calspan Corporation має оснастити чотири навчально-бойових літаки L-39NG запатентованою автономною системою управління з відкритою архітектурою.

Читайте також: Lockheed Martin перетворить транспортні літаки на ракетоносці