xcounter
#

"Довгоочікуваний крок": британський дрон Protector здійснив перший політ

1372
"Довгоочікуваний крок": британський дрон Protector здійснив перший політ

Міноборони Великобританії заявило, що перша серійна версія безпілотника Protector RG Mk1 вилетіла в Каліфорнію 25 вересня

Перший політ безпілотника Protector RG Mk1 відбувся трохи більш як через два місяці після того, як британці оголосили про підписання контракту з General Atomics Aeronautical Systems на постачання перших трьох таких безпілотників, а також трьох наземних станцій управління та іншого допоміжного обладнання.

Контракт передбачає також постачання ще 13 безпілотників та обладнання на суму близько 180 мільйонів фунтів стерлінгів.

Читайте також: Sparrowhawk на MQ-9A: як у США змінюють правила гри для безпілотників
Protector RG Mk1
Protector RG Mk1

Protector – це британська версія останнього варіанта Predator від General Atomics, MQ-9B Sky Guardian.

Дрон буде озброєний високоточними ракетами Brimstone і бомбами Paveway IV.

Безпілотник Protector має замінити дрони General Atomics MQ9 Reaper, які широко використовуються Королівськими ВПС в операціях в Афганістані та Ближньому Сході й останнім часом забезпечують можливості розвідки, спостереження та завдання ударів у боротьбі з Ісламською Державою в Сирії та в Іраку.

Здатність безпілотника Protector безперервно літати до 40 годин забезпечує значно покращені можливості. Він зможе швидко реагувати, виконуючи різні типи місій підтримки військових чи цивільних, зокрема пошуку і рятувальні.

Protector RG Mk1
Безпілотник отримає потужне озброєння

Державний секретар оборони Великобританії зазначив, що перший політ серійного безпілотника став довгоочікуваним кроком і Protector "буде відігравати життєво важливу розвідувальну та стримувальну роль у протидії майбутнім загрозам".

Наразі перший Protector залишиться у Сполучених Штатах для підтримки тестування систем у складі групи Міноборони, ВПС США і General Atomics. Стверджується, що Міноборони Великобританії отримає дрон у 2021 році.

Читайте також: "Безпілотний винищувач": MQ-9 Reaper знищив ціль ракетою "повітря-повітря"