xcounter
#

Вже четвертий закордонний покупець хоче мати польські ПЗРК, якими ЗСУ успішно утилізують російські Ка-52

6914
ПЗРК Piorun
ПЗРК Piorun

Ці ПЗРК успішно знищують російські повітряні цілі в руках ЗСУ

Польська оборонна компанія Mesko, що входить до складу концерну Polska Grupa Zbrojeniowa, підписала черговий контракт на постачання своїх переносних зенітних ракетних комплексів Piorun – про це розповідає польське видання Defence24.pl.

Наразі відомо, що контракт підписано з "однією з країн Балтії" – відзначається, що це новий контракт для нового замовника, інші подробиці поки що не розголошується.

Читайте також: Польща прискорює виробництво ПЗРК Piorun, які чудово збивають рашистів: з 300 до 1000 на рік

І ця неназвана країна вже стала четвертим покупцем польських ПЗРК – так, першим закордонним клієнтом поляків стали США, які ще в лютому 2022 закупили неназвану кількість Piorun. Згодом у вересні ці ПЗРК замовила Естонія у кількості 100 пускових та 300 ракет до них.

ПЗРК Piorun
ПЗРК Piorun, фото ілюстративне
Зрештою, ще один контракт було укладено з Норвегією, де Piorun було обрано під час відкритого конкурсу і де він обійшов щонайменше Stinger, серед конкурентів також цілком могли бути такі зразки, як Mistral, Martlet, StarStreak та RBS-70.

Водночас сама Польща вирішила в 3 рази виробництво ракет до ПЗРК Piorun, і у червні 2022 було підписано додатковий контракт на поставку 3,5 тисячі ракет і 600 пускових цих ПЗРК.

Зростання уваги до польських ПЗРК пояснюється також і тим, що вони чудово зарекомендували себе в Україні, зокрема проти російських гелікоптерів Ка-52 та Ми-24 і Ми-35, літаків Су-25 та Су-34, безпілотників "Орлан-10" тощо.

Нагадаємо, що ПЗРК Piorun – це глибока модернізація польського переносного зенітно-ракетного комплексу Grom. Комплекс може знищувати цілі на висоті до 4 км та відстані до 6,5 км. Вага ПЗРК – 16,5 кг, ракети – 10,5 кг, з них 1,82 кг – бойова частина.

Читайте також: Польща прискорює виробництво ПЗРК Piorun, які чудово збивають рашистів: з 300 до 1000 на рік