xcounter
#

Польща прискорює виробництво ПЗРК Piorun, які чудово збивають рашистів: з 300 до 1000 на рік

ПЗРК Piorun
ПЗРК Piorun
28746

Успішне використання ПЗРК Piorun призвело до збільшення замовлення на виробництво

Оборонна компанія Mesko повідомила про різке нарощування темпів випуску переносних зенітних ракетних комплексів Piorun. Якщо у минулі роки кількість ПЗРК становила до 300 одиниць, то у 2022 році буде поставлено 600 ракет, а вже у 2023 році компанія планує вийти на обсяги у 1000 одиниць на рік.

Для цього було проведено оптимізацію виробничих процесів, реорганізацію компанії та модернізовано обладнання. Про це заявило на брифінгу керівництво оборонної компанії, передає польське оборонне видання Defence24.

Читайте також: За відсутністю Bayraktar TB2: у РФ перетворили "Орлан-10" на кустарний ударний БПЛА

ПЗРК Piorun
ПЗРК Piorun має дальність до 6,5 км та висоту знищення до 4 км

Збільшення виготовлення ПЗРК, яке звісно пов'язано зі значним розширенням твердих замовлень, пов'язують з успішним використанням Piorun проти вертольотів армії РФ. Відомо, що ця зброя вже була закуплена США, скоріш за все для передачі України додаткових партій у рамках допомоги та самостійної оцінки польської розробки.

Також цікавість проявили декілька інших країн. Звісно, сама армія Польщі також є одним з покупців цих ПЗРК, бодай з бажання відновити запаси, які були передані України.

Також Mesko готується до початку ліцензійного виробництва нового покоління ізраїльського ПТРК Spike LR2. Перехід на виробництво нової версії пов'язаний з успішним виконанням контракту на постачання тисячі Spike-LR1 до Війська Польського, який вже знаходиться на фінальній стадії.

У компанії також повідомили, що готуються до "комерціалізації" інших проектів - високоточного снаряда APR 155 Precise Fire, а також протитанкових ракет Pirat, які створені разом із ДККБ "Луч"Pirat, які створені разом із ДККБ "Луч".

Читайте також: Ка-52 закінчуються: почався вертолітопад рашиських ударних Ми-28