xcounter
#

За відсутністю Bayraktar TB2: у РФ перетворили "Орлан-10" на кустарний ударний БПЛА

41230
За відсутністю Bayraktar TB2: у РФ перетворили "Орлан-10" на кустарний ударний БПЛА

Перетворення "Орлан-10" на "ударний" дрон шляхом відвертої кустарщини у РФ назвали "унікальною" розробкою

Рашисти вирішили використовувати свої розвідувальні БПЛА "Орлан-10" у якості ударних дронів. У якості корисного навантаження декілька ВОГів, які мають скидатися кудись у район цілі.

Відповідне відео з "ноу-хау" показали самі рашисти на телеканалі "Звезда", яка назвала таку кустарщину "унікальною розробкою".

Читайте також: Ка-52 закінчуються: почався вертолітопад рашиських ударних Ми-28

В цій ситуації більш цікаво те, що ідея перетворити розвідувальний дрон на умовно-ударний була виконана на заводському рівні. Чому, скоріш за все, передувало доволі масштабне розкрадання грошей на черговий "аналоговнет", який далеко не відійшов від підробок

Судячи з відео, для скидання використовується уламковий боєприпас схожий на ВОГ-25П, до якого було додано хвостове оперення. Всього дрон може підняти до чотирьох таких "бомб".

Саму ідею адаптації, рашисти, вочевидь, підгледіли в українських РКГ-1600, які зроблені з кумулятивних протитанкових гранат і призначений для знищення бронетехніки.

Щодо точності використання цієї системи залишається лише здогадуватись. Якщо українська розробка призначена для скидання з мультикоптера, який зависає над ціллю, то "Орлан-10" може "бомбити" лише з горизонтального польоту. Також залишається і принцип наведення дрона, в якого не факт, що залишився запас ваги для камери.

Нагадаємо, що останніми днями ЗСУ навчились збивати "Орлан-10" з десяток одиниць за день, завдячуючи не тільки ПЗРК, а і активному використанню РЕБ.

Читайте також: Армія РФ остаточно провалила операцію під Ізюмом та перемикається на спроби оточити Сєвєродонецьк та Лисичанськ - ISW