xcounter
#

Ка-52 закінчуються: почався вертолітопад рашиських ударних Ми-28

69706
Знищений Ми-28 армії РФ
Знищений Ми-28 армії РФ

Ми-28 - один з найновіших ударних вертольотів армії РФ

Черговий Ми-28 армії РФ був знищений Збройними Силами України, на цей раз рашиський ударний вертоліт "завалили" бійці 81-ої окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ. Ворога, як передає Командування ДШВ було знищено на Луганщині.

У повідомлені не вказано з чого саме був збитий ворожий вертоліт, але до допису додано фото бійця з переносним зенітним ракетним комплексом Stinger.

Читайте також: Армія РФ остаточно провалила операцію під Ізюмом та перемикається на спроби оточити Сєвєродонецьк та Лисичанськ - ISW

Зазначимо, що останнім часом спостерігається збільшення кількості збитих Ми-28 противника. Зокрема ще один вертоліт цього типу був збитий 7 травня в небі українського Донбасу. А 5 травня, відповідно до Oryxs знищено Ми-28 на Харківщині. Останній був доволі детально зафільмований, зокрема навіть знайдений футляр для італійських окулярів нічного бачення.

Цікаво, що взагалі перший Ми-28 противника був задокументовано знищено 1 квітня на Луганщині.

Необхідно підкреслити, що стандартна тактика використання Ми-28 в армії РФ зводилась до групових польотів на чолі Ка-52, який відігравав роль ведучої машини, пілоти якої брали на себе пошук та цілевказівки. Також не змінювалась і тактика пусків НУРСів з кабрування, в якій першим йшов саме Ка-52 знищення якого, могло зірвати дії всієї вертолітної групи.

Водночас збільшення знищених Ми-28 може бути свідченням знищення Ка-52, а також вибиття вертольотів через пошкодження, які потребують довготривалого ремонту.

Зазначимо, що Ми-28 має значно слабше бортове оснащення, яке відповідає за інформаційну обізнаність екіпажу. Наявність на вертольотах надвтулочної РЛС є рідкісним явищем, а можливості штатної прицільно-оптичної станції вимусили провести модернізацію вертольотів шляхом встановлення додаткового традиційного гіростабілізовного підвісу.

Читайте також: ЗСУ розтрощили "змішану" БТГ: підраховано катастрофічні втрати ворога у спробі переправитися через Сіверський Донець