xcounter
#

Вперше за 15 років: США повернули свої B-1 на віддалений форпост в Індійському океані​

1762
Бомбардувальник B-1B Lancer
Бомбардувальник B-1B Lancer

Наразі відомо те, що на базі в Індійському океані знаходяться щонайменше три бомбардувальники B-1B Lancer

Стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer Повітряних сил США повернулися на віддалений форпост острова Дієго-Гарсія в Індійському океані вперше з 2006 року, повідомляє видання The War Zone.

B-1 Lancer
Українські винищувачі супроводжують американські бомбардувальники B-1 Lancer

Так, нещодавно Пентагон оголосив про розгортання бомбардувальників В-1 з 28-бомбардувального крила бази ПС США Еллсуорт, Північна Дакота, та близько 200 льотчиків на військово-морській базі Дієго-Гарсія, яка є частиною військового форпоста США на британській території в Індійському океані.

Читайте також: У 2022 році на "ветеранах" B-1B Lancer протестують гіперзвукову зброю

Скільки саме літаків буде розгорнуто на форпості не повідомляється, однак з супутникових знімків, які отримало видання The War Zone, відомо щонайменше про три бомбардувальники B-1 на аеродромі станом на 18 та 21 жовтня.

B-1 Lancer бомбардувальники
Супутникові знімки, на яких можна побачити три бомбардувальники В-1

Бомбардувальники відправляються на форпост у той час, коли напруженість у Азійсько-Тихоокеанському регіоні підігрівається значною активністю Китаю у Тайванській протоці.

Відомо, що бомбардувальники прибули в Дієго-Гарсія 17 жовтня, тоді як минулого тижня були здійснені допоміжні польоти транспортних літаків C-17A Globemaster III, під час яких було перевезено вантаж та 90 одиниць техніки.

Раніше Defense Express повідомляв, що американські В-1В "зайшли в атаку" на Чорноморський флот РФ. Цю операцію підтримали винищувачі НАТО із летовищ в Румунії. Паралельно, США перекинули в Болгарію свої літаки F-15E Strike Eagle.

Читайте також: ПС США списали майже два десятки B-1B Lancer: це дозволить "прокласти шлях для B-21 Raider"