xcounter
#

Ворог визнає, що йому бракує можливостей відбивати атаки надводних дронів-камікадзе вночі

3817
Український надводний дрон-камікадзе, фото зі сторінки Ігора Лаченкова
Український надводний дрон-камікадзе, фото зі сторінки Ігора Лаченкова

Тому рашисти хочуть оснащувати свої кулемети й автомати тепловізійними комплексами

Росія хоче мати у своєму Чорноморському флоті тепловізійні комплекси для захисту від українських дронів надводних дронів — наразі їх розробляє компанія "Лаборатория ППШ", про що російським пропагандистським ЗМІ її генеральний диреткор Деніс Осломєнко.

Сьогодні Сили оборони України використовують для атаки на російські кораблі різні модифікації надводних дронів-камікадзе, які вже завдали чималих збитків Чорноморському флоту РФ, і це якраз той випадок, коли дороговартісне озброєння знищується у десятки разів дешевшими засобами ураження.

Читайте також: РФ хизується надзвуковими Х-38 на 40 км, ЗСУ на фронті треба потужніша ППО

А з урахуванням того, що атаки відбуваються переважно вночі, то рашистам важче протидіяти нашим дронам камікадзе. Це зокрема відзначає й Осломєнко, відзначаючи "проблему з відсутністю тепловізійної техніки у бійців".

За його словами, "Лаборатория ППШ" у співпраці з Чорноморським флотом планує реалізувати такі можливості: "Ми виробляємо тепловізійні приціли і прицільні комплекси, які зараз адаптуємо для ПКМ, для "Корда" — для всієї стрілецької зброї, яке працює у нас зараз проти безекіпажних катерів".

Він стверджує, що такі пристрої можуть виявляти цілі на відстані у понад 1 км. Крім того, Осломєнко вважає, що вахтові на палубі повинні мати тепловізійні біноклі, щоб "повідомляти російським військовим з автоматами" азимут руху катерів у той час, коли вони наближаються до цілі.

кулемет корабель дрони-камікадзе
Російське окупаційне військо на Тихому океані тренується відбивати удари надводних дронів-камікадзе

Раніше Defense Express розповідав, що у РФ показали, як тренуються відбивати атаки українських надводних катерів-камікадзе Magura V5

аж на Тихому океані

. Причому із оприлюднених кадрів випливає, що боротися з дронами планують якраз за допомогою кулеметів й автоматів.

Зокрема можна побачити кулемет ДШК (на озброєнні з 1938 року), а також спроби моряків зі звичайними автоматами поцілити у мішень, щоправда, із сумнівною ефективністю.

надводний дрон-камікадзе Magura V5 з ракетою Р-73
Український надводний дрон-камікадзе Magura V5, озброєний ракетами Р-73

Також нагадаємо, що Україна постійно удосконалює свої надводні дрони, зокрема і тестує різні рішення, як захистити їх від атак. Зокрема нещодавно з’явилися фото надводних катерів-камікадзе Magura V5 із ракетами Р-73, і це дійсно історична подія у кількох аспектах.

Читайте також: Як перед розпадом СРСР: очільник "Ростеха" визнав ситуацією з воєнною економікою у РФ