xcounter
#

ВМС США розслідували пожежу на УДК USS Bonhomme Richard: причина в "розгільдяйстві по-російськи"

3412
Після пожежі у липні 2020 року USS Bonhomme Richard вигорів на 65%, корабель вартістю понад 1 мільярд доларів довелось відправити на утилізацію
Після пожежі у липні 2020 року USS Bonhomme Richard вигорів на 65%, корабель вартістю понад 1 мільярд доларів довелось відправити на утилізацію

Корабель був у поганому технічному стані, екіпаж був не підготовлений діяти в критичних ситуацій, а капітан УДК не налагодив взаємодію із береговими службами

Військово-морські сили США завершили розслідування причин пожежі на універсальному десантному кораблі USS Bonhomme Richard, яка відбулась у липні 2020 року.

Призвідником катастрофи, яка обернулась втратою корабля, стала "низка випадкових факторів", пише портал Janes.

Читайте також: Франція ріже на метал свої атомні субмарини: 8000-тонний корабель розбирають за 18 місяців
USS Bonhomme Richard до пожежі, ілюстративне фото з відкритих джерел

Зокрема зазначається, що призвідником пожежі став неналежний рівень технічного обслуговування корабля та неналежний рівень підготовки та готовності екіпажу до дій в екстремальних умов.

Свою роботу тут також провалили капітан USS Bonhomme Richard та командири берегових служб ВМС США, які власне і мали запобігти катастрофі кораблі.

"Недостатня обізнаність із вимогами та процедурні недотримання на різних рівнях управління» сприяли втраті корабля", - пише Janes.

USS Bonhomme Richard після пожежі, яка зокрема зруйнувала його "острів", виготовлений з легких сплавів, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, 13 липня 2020 року на універсальному десантному кораблі USS Bonhomme Richard спалахнула пожежа, гасіння якої тривало чотири дні, або до 17 липня 2020 року.

В результаті пожежі корабель вигорів на 65%, був визнаний непридатним до відновлення – вартість робіт по "реанімації" УДК сягала 3 мільярдів доларів, при тому що вартість будівництва USS Bonhomme Richard складала "усього" 1 мільярд доларів.

Американські ВМС розглядали варіант перебудувати випалений USS Bonhomme Richard у "плавучий шпиталь", але і такий варіант виявився занадто затратний, фото ілюстративне

На той момент УДК USS Bonhomme Richard проходив в Сан-Дієго конвертацію в легкий авіаносець для базування винищувачів F-35, після чого цей корабель мав би прослужити до 2035 року.

У серпні 2020 року були повідомлення, що одного із моряків ВМС США підозрюють у навмисному підпалі USS Bonhomme Richard. Тим більш, що за дивним збігом обставин почалась саме у вантажному відсіку корабля на нижній палубі Deep V, де знаходилася значна кількість майна та техніки Корпусу морської піхоти США.

Корабель USS Bonhomme Richard прибув до місця своєї утилізації, квітень 2021 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Кремлю не по силам великі кораблі: перший із трьох атомних крейсерів пішов на утилізацію