xcounter
#

USS Bonhomme Richard могли підпалити: наразі допитують одного з моряків

636
USS Bonhomme Richard могли підпалити: наразі допитують одного з моряків

У справі щодо пожежі на одному з найбільших УДК світу є підозрюваний

Одного з американських моряків наразі допитують щодо пожежі на USS Bonhomme Richard. Його підозрюють у тому, що він міг навмисно підпалити один з найбільших десантних кораблів у світі й завдати йому серйозної шкоди. Про це CNN повідомили два представники міністерства оборони США.

Читайте також: "Нібулон" вперше відремонтує корабель ВМСУ
Пожар корабль США
Пожежу не могли загасити чотири доби

"Є потенційний підозрюваний", – розповіла одна посадова особа, підкресливши, що наразі продовжується розслідування й поки що нікому не було пред’явлено звинувачення.

Як повідомляє USNI News, справу ведуть Служба кримінальних розслідувань ВМС США й Бюро з алкоголю, табаку, вогнепальної зброї та вибухових речовин.

Корабль УДК США пожежа
Фото з гелікоптера: видно частини палуби, що обвалилися

"Ми маємо зберегти цілісність розслідування. Ми не хочемо, щоб хтось робив завчасні висновки. Будемо діяти ретельно та методично", – повідомила посадова особа. Про інші подробиці щодо цієї справи не повідомляється.

Пожежа на універсальному десантному кораблі USS Bonhomme Richard проєкту Wasp розпочалася 12 липня 2020 року.

Наразі відомо, що пожежа розпочалася у вантажному відсіку корабля на нижній палубі Deep V – там знаходилася значна кількість майна та техніки морської піхоти. Через деякий час на кораблі сталося декілька вибухів.

Пожежу, яка тривала протягом чотирьох днів, вдалося загасити 17 липня. Подальшу долю корабля буде вирішувати спеціальна комісія.

Читайте також: США демонстративно розмістили надсекретну субмарину Seawolf біля Росії (фото)