xcounter
#

USS Bonhomme Richard горить вже третю добу: обвалилися частини палуби, цистерни з паливом неушкоджені

714
USS Bonhomme Richard горить вже третю добу: обвалилися частини палуби, цистерни з паливом неушкоджені

У США вже третю добу намагаються врятувати універсальний десантний корабель Bonhomme Richard проєкту Wasp. Попри те, що пожежники досягли значного прогресу, повністю ліквідувати вогонь поки що не вдалося.

Повідомлення про пожежу на USS Bonhomme Richard (LHD-6), що знаходився на ремонті на військово-морській базі Сан-Дієго, надійшло 12 липня близько 8:30 за місцевим часом (18:30 за київським).

Стверджується, що займання відбулося у вантажному відсіку корабля на нижній палубі Deep V, де зберігається значна кількість майна та техніки морської піхоти. Згодом через пожежу на кораблі сталося декілька вибухів.

Пожар на десантном корабле США
Пожежники готуються до боротьби з вогнем

Коли розпочалася пожежа, на борту корабля знаходилося 160 з 1000 членів екіпажу – їх вдалося евакуювати. Наразі відомо, що через пожежу легкі поранення отримала 61 людина – 38 моряків та 23 цивільні особи.

Пожар корабль США
Про пожежу на кораблі стало відомо 12 липня, у неділю
Після декількох годин після початку пожежі, у неділю 12 липня, начальник пожежної служби Сан-Дієго Колін Стоуелл сказав, що корабель може горіти протягом декількох днів "аж до ватерлінії". Але він зазначив, що, ймовірніше, судно буде врятовано: "Ми потурбуємося про те, щоб він знову зміг попливти".
USS Bonhomme Richard
Пожежа на USS Bonhomme Richard триває вже третій день

Наразі ситуація на одному з найбільших універсальних десантних кораблів світу відносно стабільна. Раніше повідомлялося, що на кораблі знаходиться близько 3,7 тисячі тонн палива, однак, як наразі відомо, вогонь туди ще не дістався.

Пожежники роблять усе можливе, щоб цього не сталося, але берегова охорона готова до розливу нафти чи інших небезпечних відходів. Боєприпасів на кораблі, коли розпочалася пожежа, не було.

Гелікоптери також беруть участь у боротьбі з пожежею

Як повідомили представники флоту 14 липня вранці, попри руйнівну силу пожежі, десантному кораблю "вдалося уникнути непоправної шкоди".

Однак через пожежу зазнала пошкоджень надбудова на палубі, зокрема постраждали місток і щогла. Деякі пошкодження можна побачити на знімках, опублікованих у соцмережах.

USS Bonhomme Richard
Через пожежу на кораблі обвалилися частини палуби

Так на фото, що були зроблені з гелікоптера військово-морських сил, видно значні частини палуби, що обвалилися всередину USS Bonhomme Richard.

Крім того, під час гасіння пожежі відбулися осадка і крен корабля через велику кількість води, яку наразі відкачують.

Нині федеральні пожежники Сан-Дієго та моряки Військово-морських сил США, а також кораблі та гелікоптери продовжують боротьбу з вогнем, який гасять з повітря, води та суші.

Читайте також: В порту Сан-Дієго США практично згорів один з найбільших УДК світу USS Bonhomme Richard (відео)