xcounter
#

Військові ЗСУ вже прибули в США, щоб вчитися збивати російські Х-22 та "Іскандери"

2528
Фото: U.S. Department of Defense
Фото: U.S. Department of Defense

Навчання на ЗРК Patriot для наших військових триватимуть декілька місяців

Українські військові невдовзі розпочнуть вчитися збивати російські ракети з зенітного ракетного комплексу Patrior – американський журналіст Остін Вестфал [Austin Westfall] опублікував відео прибуття групи військовослужбовців Збройних Сил України в США.

"Сьогодні вечері близько 100 українських військовослужбовців прибули на територію США – скоро вони розпочнуть тренування з ракетним комплексом Patriot у Форт-Сілл", – йдеться у повідомленні. Саме у Форт-Сілл базується Школа зенітної артилерії США, а також озброєна ЗРК Patriot 30-а бригада протиповітряної оборони.

Читайте також: РФ почала бити з С-400 ракетами 48Н6ДМ по містах: звідки б'ють, загроза та протидія

Фактично, така інформація збігається з тим, що раніше розповідали у Пентагоні про підготовку операторів до цих ЗРК – зокрема минулого тижня відзначалося, що навчання для наших військових мають розпочатися з 16-22 січня.

Також ми приблизно знаємо і те, як довго триватиме навчання для наших військових – курс буде доволі інтенсивним і триватиме "декілька місяців". Для порівняння, стандартний курс для поляків становив дев’ять місяців.

НІмеччина озброєна найсучаснішими Patriot у версії PAC-3

Нагадаємо, у грудні минулого року США офіційно повідомили про постачання однієї батареї зенітного ракетного комплексу Patriot. Також згодом ще одну батарею ЗРК Patriot погодилися поставити у Німеччині.

Хоча поки що невідомо, яку саме версію ЗРК передадуть США, раніше повідомлялося, що Patriot дозволить ЗСУ "мати можливість знищувати балістичні ракети". Тому варто сподіватися, що Україна все ж таки отримає PAC 3 з ракетами MSE, які і були створені для цієї задачі.

Читайте також: ППО України збило 65% ракет, але були ті, перехоплення яких було просто неможливо