xcounter
#

ППО України збило 65% ракет, але були ті, перехоплення яких було просто неможливо

40429
Повітряні Сили України відбили вже сотні ракетних атак
Повітряні Сили України відбили вже сотні ракетних атак

Повітряні Сили України можуть знищити й всі крилаті ракети, але коли ворог застосовує Х-22 та балістичні ракети необхідні інші засоби

Командування Повітряних Сил повідомило про попередні результати відбиття ракетної атаки РФ по Україні 14 січня. За цією інформацією, враховуючи, що станом на момент публікації частина ракет все ще перебувала у повітрі, заявлено знищення 25 із 38 ракет.

Загалом ворог запустив: 23 крилаті ракети морського та повітряного базування "Калибр" та Х-101/Х-555, для чого були використано вісім бомбардувальників Ту-95МС та кораблі, включно з підводними човнами у Чорному морі. З них було знищено 18 ракет. Тобто ефективність знищення крилатих ракет становила 78%. Також ворог здійснив пуск 10 керованих ракет Х-59 з літаків тактичної авіації, з них знищено 7 одиниць.

Читайте також: Наскільки велика різниця між західними та радянськими танками і чому справа навіть не у вазі чи автоматі заряджання

Але окрім крилатих ракет та Х-59 рашисти з п'яти дальніх бомбардувальників Ту-22М3 здійснили пуск п'яти ракет Х-22. Одна з них влучила у багатоповерхівку у місті Дніпро. В результаті цього удару, на момент публікації, відомо про 5 загиблих та 39 поранених, серед них 7 дітей. Рятівники продовжують розгрібати завали.

удар дніпро рф

Перед цією ракетною атаку рашисти використали зенітні ракети від ЗРК типу С-300 та С-400 для ударів по Києву. Можливостям та особливостям використання рашистами саме цих ракет для атаки столиці ще вдень Defense Express присвятив окремий матеріал. Щодо пускового району зенітних ракет, то він зазначений, як "північний напрямок".

С-300
С-300 армії РФ

Зазначимо, що перехоплення ракет Х-22, а також зенітних ракет, які летять за балістичною траєкторією, більш ніж складна задача. І для цього необхідно розгорнути комплекси Patriot або THAAD, про що прямо говорили у Повітряних Силах України ще у липні. Але з боку Defense Express зазначимо, що кількість навіть Patriot, яку можуть передати до України, навряд вистачить для захисту навіть найбільших міст країни, не говорячи про всі населенні пункти. Тому єдиним ефективним засобом протидії цій загрозі є знищення ворожої авіації та пускових ще на землі.

Читайте також: У чому проблема передати Україні бомбу GLSDB, щоб бити рашистів на 150 км