xcounter
#

Щоб збивати рашистські ракети Х-22, Україні потрібні комплекси Patriot або THAAD

35867
Позиція зенітно-ракетного комплексу Patriot, фото ілюстративне
Позиція зенітно-ракетного комплексу Patriot, фото ілюстративне

Повітряні Сили ЗСУ не володіють системами для знищення ракет зі швидкістю польоту до 4000 км/год

Рашисти застосували надзвукові крилаті ракети типу Х-22 для ударів по Кременчуку на Полтавщині та по Сергіївці на Одещині, що обернулось десятками вбитих та постраждалих серед мирних українців.

Щоб збивати такі ворожі ракети, Повітряним Силам Україні необхідні саме протиракетні комплекси західного виробництва, розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в коментарі “Радіо Свобода”.

Читайте також: Чому рашисти ракетами Х-22 б'ють по цивільних та чи можливо її перехопити
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел

Протиповітряна оборона України здатна ефективно боротись саме проти ворожих літаків. Але у нас поки нема комплексів, щоб могли перехоплювати ворожі Х-22 - такі ракети можуть розвивати швидкість до 4000 км/год, знищити таку повітряну ціль наявними комплексами ППО неможливо.

Тому Україні потрібні системи протиракетної оборони, що “розміщені в Польщі та Румунії”. І схоже, що в цьому випадку речник Повітряних Сил ЗСУ Ігнат натякав на дві протиракетні системи американського виробництва - комплекс Patriot та систему ПРО THAAD.

ЗРК Patriot, ілюстративне фото з відкритих джерел

Наприклад, протиракета PAC-3 комплексу Patriot здатна збивати повітряні цілі зі швидкістю польоту до 5700 км/год, зенітна ракета MIM-104C - зі швидкістю польоту до 5000 км/год, зенітна ракета MIM-104A/B - зі швидкістю польоту до 3000 км/год.

В свою чергу, ракета комплексу ПРО THAAD може розвивати швидкість польоту аж до 10 тисяч км/год. А у січні 2022 року відбувся успішний “бойовий дебют” цієї системи - комплекс THAAD збив балістичну ракету єменських хуситів, яка була націлена на енергетичну інфраструктуру в Саудівській Аравії.

Запуск ракети із пускової установки THAAD, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Скільки ЗРК Patriot мають США, і як можна прискорити передачу таких комплексів Україні