xcounter
#

Протиракетний комплекс THAAD знищив балістичну ракету під час першого бойового застосування

7890
Пуск ракети комплексом THAAD
Пуск ракети комплексом THAAD

Деталі цієї події не розголошуються, а у Lockheed Martin відмовляються надавати коментарі

Система протиракетної оборони Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), що належить Об’єднаним Арабським Еміратам, перехопила ворожу ракету під час свого першого бойового застосування.

Як повідомляє Defense News з посиланням на два анонімні джерела, система, розроблена американською компанією Lockheed Martin, знищила балістичну ракету середньої дальності, випущену бойовиками-хуситами на нафтовий об’єкт ОАЕ біля авіабази Аль-Дафра, де розташовуються американські та французькі війська.

Читайте також: Саудівська Аравія не купуватиме російські С-400, перевагу отримала американська система THAAD

Разом з тим, як зазначають у Defense News, представники Lockheed Martin відмовилися коментувати цю подію.

Система THAAD, призначена для протидії балістичним ракетам малої, середньої та великої дальності, була розроблена у 1990-х роках і тоді мала труднощі на ранніх випробуваннях, однак згодом продемонструвала стабільну роботу. У 2019 році Агенція протиракетної оборони продемонструвала здатність системи THAAD дистанційно запускати перехоплювач.

THAAD протиракетна оборона
Запуск ракети-перехоплювача комплексом THAAD

США розгорнули свою систему THAAD по всьому світу, у тому числі на Гуамі, в Ізраїлі, у Південній Кореї та Японії. Своєю чергою, ОАЕ були першими зарубіжними замовниками системи і провели навчання своїх перших підрозділів у 2015 та 2016 роках.

Читайте також: Перший збитий літак за 70 років: британський винищувач Typhoon FGR4 влучив ракетою ASRAAM у ворожий безпілотник