xcounter
#

Військові науковці ЗСУ у 2020 році провели 56 випробувань дослідних зразків техніки

8186
РК-360МЦ "Нептун"
РК-360МЦ "Нептун"

Загалом торік було прийнято на озброєння ЗСУ 29 зразків ОВТ

Окрім цього, минулого року до експлуатації в Збройних силах України допущено до експлуатації 33 зразки озброєння та військової техніки.

Відповідні дані були оприлюднені фахівцями Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України (ЦНДІ ОВТ ЗСУ).

Читайте також: В ДНДІ проводять визначальні відомчі випробування БПЛА PD-2 (фото)
ЦНДІ

Також, за статистикою військових науковців було виконано 40 науково-дослідних та здійснено науково-технічне супроводження 282 дослідно-конструкторських робіт із розробки та модернізації зразків ОВТ, засобів ураження й боєприпасів та техніки тилу.

ЦНДІ

Нагадаємо, серед прийнятих минулого року на озброєння ЗСУ були такі зразки нової бронетехніки як, броньована бойова колісна машина "Козак-2М1" та тактична бойова колісна машина "Дозор-Б".

Фурія
БпАК А1-СМ "Фурія"

З вітчизняних зразків стрілецької зброї були перевірені та прийняті 7,62-мм снайперська гвинтівка UAR-10M та 14,5-мм однозарядна великокаліберна гвинтівка ручного заряджання T-REX.

T-REХ
T-REХ, виробництва концерну «ХАДО», прийнято на озброєння у грудні 2020 року

Також ЗСУ прийняли на озброєння безпілотні комплекси А1-СМ "Фурія" та Bayraktar TB2, береговий ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун", комплекс протидії безпілотним літальним апаратам EDM4S-UA, тепловізійну систему нічного керування ATRI TINDS, ПЗРК 9К310УМ "Колібрі", захисний авіаційний шолом HGU-56/P RWH, переносну радіостанцію цифрового транкінгового зв’язку спеціального призначення "Либідь К-1А" та інші сучасні зразки ОВТ.

Читайте також: В ДНДІ на відновленому Ан-26 будуть тестувати парашутні системи різних виробників (фото)