xcounter
#

В ДНДІ проводять визначальні відомчі випробування БПЛА PD-2 (фото)

6036
БпАК PD-2 під час нічних випробувань на полігоні ДНДІ ВС ОВТ
БпАК PD-2 під час нічних випробувань на полігоні ДНДІ ВС ОВТ

Цей комплекс є подальшим розвитком відомого вітчизняного комплексу People's Drone від UkrSpecSystems

Випробувальна бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ) розпочала тестування оновленої безпілотної платформи PD-2.

За інформацією прес-служби ДНДІ, випробування будуть проходити в три етапи – лабораторному, наземному та власне льотному, під час їх проходження буде оцінено експлуатаційні, бойові та технічні характеристики українського безпілотника.

Читайте також: Ударні БПЛА України
БПЛА PD-2

Також буде встановлена відповідність отриманих результатів вимогам Збройних Сил України до комплексів "малого" тактичного класу (до якого відноситься ця модель).

БПЛА PD-2

Нагадаємо, PD-2 є новим поколінням відомого комплексу, що був розроблений наприкінці 2015 року. Цей безплотний комплекс наразі є найбільшим за розмірами серед БПЛА, що виготовляються в Україні серійно й постачаються ЗСУ.

БПЛА PD-2

На відміну від першого покоління, PD-2 має бути забезпечений системою вертикального зльоту та посадки, яка значно розширить можливості використання комплексу та його мобільність.

Гіростабілізована платформа на БПЛА PD-2 від UkrSpecSystems / Фото: Jacob Cereteli

Також в цій версії опціонально збираються реалізувати можливість нести невеликі боєприпаси, що будуть здатні уразити живу силу чи легкоброньовану техніку ворога.

БПЛА PD-2
Один з варіантів боєприпасу для БПЛА PD-2

Зокрема, згідно з інформацією від розробника безпілотного апарату, наразі відпрацьовується застосування з PD-2 некерованих боєприпасів, а надалі планується оснастити його більш високоточними керованими міні-бомбами.

Також варто відзначити, що нова версія безпілотника оснащена сучасною гіростабілізованою платформою українського виробництва, яка дозволяє вести якісне спостереження вдень та вночі на висоті до кількох тисяч метрів.

Читайте також: ​Замкнути високоточний контур КБ "Луч": як "Сокіл-300" очолить бойову тріаду "Нептуна" та "Вільхи" (відео)