xcounter
#

Вибухова зустріч "Гвоздики" з ударним дроном і полювання на російський "шушпанцер" з А-22 (відео)

2906
Вибухова зустріч "Гвоздики" з ударним дроном і полювання на російський "шушпанцер" з А-22 (відео)

Українські оператори розвідувальних та ударних безпілотників демонструють свій професіоналізм у пошуку та ураженні російського озброєння та військової техніки

Виробник та постачальник ударних FPV-дронів "Ескадрон" опублікував чергове відео, на якому українські оператори БПЛА ефектно поцілили в одну з російських самохідних артилерійських установок.

Ціллю для наших бійців стала чергова російська 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", яку окупанти намагалися сховати серед дерев — втім, оператор FPV-дрона зміг влучно поцілити у ворожу машину.

Читайте також: Оприлюднено новий рекорд "Армії дронів" з ураження артилерійських систем армії РФ

Як результат — ефектні кадри вибуху після влучання, а потім — не менш ефектне фото знищеної ворожої САУ "Гвоздика" яку буквально розполовинило від удару. Згідно з даними порталу Oryx, росіяни з лютого 2022 року втратили як мінімум 83 одиниці цих САУ.

Знищена 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика"
Знищена 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", стоп-кадр з відео від "Ескадрон"

У контексті використання FPV-дронів на полі бою привертає увагу також ще один епізод, який опублікував у соцмережах волонтер Сергій Стерненко.

На кадрах нижче — робота спецпризначенців СБУ спільно з бійцями 11-ї бригади Нацгвардії України, які на тимчасово окупованій частині Херсонської області поцілили у черговий російський "шушпанцер".

Так, вдома ударними дронами наші військові влучили у російську МТ-ЛБ, на яку окупанти встановили корабельну ракетну систему залпового вогню А-22 "Огонь".

Нагадаємо, що вперше про те, що окупанти роблять для свого війська такі ерзац-"Солнцепеки" стало відомо у червні цього року, водночас наприкінці вересня з’явилося відео, як Сили оборони України вперше знищили такий "шушпанцер" на базі МТ-ЛБ.

Читайте також: Менше двох місяців знадобилось, щоб відремонтувати пошкоджені Leopard 2A4 для ЗСУ