xcounter
#

ЗСУ вперше знищили небезпечний ерзац-"Солнцепек" з РСЗВ А-22 від десантних кораблів проєкту "Зубр"

41063
Ерзац-"Солнцепек" рашистів, фото ілюстративне, червень 2023 року
Ерзац-"Солнцепек" рашистів, фото ілюстративне, червень 2023 року

Цей "шушпанцер" на базі МТ-ЛБ вперше засвітився на фото влітку цього року, а трохи більш як місяць тому з’явилися повідомлення по використання цієї машини на полі бою

Канал "Війна в Україні. Втрати техніки", який відстежує знищене, пошкоджене та трофейне озброєння на полі бою в Україні, опублікував фото знищеного російського "шушпанцера" на базі броньованого тягача МТ-ЛБ з ракетною системою залпового вогню А-22.

Ймовірно це вперше, коли наші військові знищили МТ-ЛБ противника з таким озброєнням — як відзначається, машина противника була уражена поблизу населеного пункту Козачі Лагері, що у Херсонській області.

Читайте також: РФ поставила бомбомет РБУ-6000 на МТ-ЛБ, і це дуже дивна зброя (фото)
ерзац-"Солнцепек" МТЛБ РЗСВ А-22
Знищений російський ерзац-"Солнцепек" — МТ-ЛБ з РСЗВ А-22, фото з Telegram-канала "Війна в Україні. Втрати техніки" (https://t.me/lost_warinua)

Привертає увагу цей випадок тим, що такі машини у руках рашистів "засвітилися" зовсім нещодавно — вперше фото встановленої на МТ-ЛБ корабельної РСЗВ А-22 засвітилися у червні цього року.

Водночас трохи згодом, через близько два місяці, з’явилося й перше повідомлення про те, що ворог на тимчасово окупованій Херсонщині під час одного з боїв проти наших військових використав такий ерзац-"Солнцепек", тож не виключено, що зрештою була знищена саме ця машина.

МТ-ЛБ корабельна РСЗВ А-22
Шушпанцер на базі МТ-ЛБ та корабельна реактивна система залпового вогню А-22

"Шушпанцери" з корабельною РСЗВ А-22 "Огонь" цілком можна назвати рідкісними машинами, бо сама система доволі нечисленна, водночас виникає питання також з наявністю боєприпасів до неї.

Нагадаємо, що 140-мм РСЗВ А-22 "Огонь" — це вогнеметно-запалювальний корабельний комплекс, що створювався у 70-80-х роках і був прийнятий на озброєння у 1982 році, призначений для встановлення на десантні кораблі на повітряній подушці.

Всього має 22 пускові для 140-мм снарядів, дальність пуску залежно від типу коливається від 4,5 км (уламково-фугасний ОФ-45, запалювальний ЗЖ-45) і до 9,5 км (уламково-фугасний ОФД-45).

Читайте також: Хто має майже 70 зайвих бронетранспортерів і чому їх ще не відправили в Україну