xcounter
#

Велика Британія дає Україні нову партію допомоги, ЗСУ зможуть відстріляти по рашистам на 36 ракет більше

19103
M270 британської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
M270 британської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Офіційний Лондон задоволений тим, як Україна використовує британську зброю в боях проти РФ

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес оголосив про намір передати Україні ще три системи M270 , на додачу до вже трьох наявних систем цього типу в ЗСУ. Це заяву Бен Уоллес зробив під час Конференції північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони, що 11 серпня 2022 року відбувається в місті Копенгаген, розповідає BBC.

Під час свого виступу Уоллес наголосив, що Велика Британія передасть Україні не тільки додаткові MLRS, але й також додатковий боєкомплект до цих систем. І також – що офіційний Лондон задоволений тим, як Україна використовує отриману військову допомогу.

Читайте також: Які реальні втрати РФ після удару по авіабазі "Саки": коли весь авіаційний полк можливо списати на металобрухт

Бен Уоллес окремо наголосив, що наші військові вміло обирають для MLRS першочергові цілі так, щоби завдати відчутних втрат ворогу, і при цьому не допускати "перевитрати" ракет. Передача систем типу M270 для ЗСУ важлива як крок по переходу українського війська з озброєння радянського зразка на озброєння стандартів НАТО.

Як тільки Україна отримає обіцяні додаткові три системи типу M270, наші військові зможуть відстріляти по рашистам на 36 ракет більше в одному залпі.

Нагадаємо, що M270 використовує рівно ті ж керовані ракети типів M31 та M32, як і M142 HIMARS. Відповідно, дальність стрільби також складає до 84 км.

M270 британської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Склад рашистів в Новоолексіївці вчинив "акт доброї волі" та зробив "бавовну" зі снарядів