xcounter
#

В Україні разом із Rheinmetall будуть ремонтувати артилерійські системи, вочевидь, САУ PzH 2000

4212
PzH 2000
PzH 2000

Опанування ремонту в Україні артилерійських систем на спільних потужностях із Rheinmetall буде здійснено у короткий строк

Німецький оборонний гігант Rheinmetall став першою західною оборонною компанією, яка зайшла в Україну ще у травні 2023 року. І спільна робота з нею лише масштабується, про що повідомив очільник АТ "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін.

"У планах - подальший розвиток і поглиблення взаємодії. У короткостроковій перспективі - перейти до ремонту артилерійських систем", - зазначив він у інтерв'ю АрміяInform.

Читайте також: Південна Корея має схожі на "Искандер" ракети, чому в Німеччині залишилося лише 12 ЗРК Patriot та інші новини тижня

З боку Defense Express зазначимо, що про які саме артилерійські системи йде мова - уточнено не було. Водночас публічне портфоліо Rheinmetall не дає дуже значного простору для фантазування, бо єдиною артилерійською системою до якої цей оборонний гігант має відношення є САУ PzH 2000.

PzH 2000

Хоча сама ця артсистема виробляється KNDS, точніше - німецькою частиною цього конгломерату Krauss-Maffei Wegmann.

І попри те, що права на PzH 2000 належать саме KNDS, Rheinmetall має свою і дуже вагому частину у ці САУ з постачання деяких основних вузлів. Зокрема саме Rheinmetall виробляє стволи 155-мм гаубиці L52 для PzH 2000. При цьому нещодавно отримала чергове замовлення на них.

Водночас повноцінне обслуговування PzH 2000 без KNDS все ж таки неможливо, про що прямо говорить сервісний центр у Литві, який ремонтує ці САУ. Бо він створений у співпраці Rheinmetall та KNDS.

PzH 2000 ремонт
Ремонт PzH 2000 у Литві (фото: Rheinmetall)

І саме цей центр і продовжує відповідати за їх ремонт, що означає доволі складну логістику, а тому відкриття аналогічних потужностей в Україні не лише прискорить відновлення PzH 2000, а й масштабує потужності за рахунок роботи вже двох центрів.

Окрім вирішення питання обслуговування артилерійських систем, Герман Сметанін також нагадав, що ще одним напрямом співпраці із Rheinmetall є виробництво новітньої БМП Lynx в Україні. При цьому у німецькій компанії вже анонсували, що перша машина має бути вироблена вже у цьому році.

Читайте також: Фінляндія закупила патрульні літаки RAPCON-X на базі бізнес-джета