xcounter
#

Rheinmetall має замовлення на стволи до PzH 2000 та 35-мм боєприпаси - схоже, що це для України

3258
Комплекс ППО Skynex, фото — Rheinmetall
Комплекс ППО Skynex, фото — Rheinmetall

Rheinmetall відіграє значну роль у виробництві та постачанні озброєння й боєприпасів для Сил оборони України

Німецький оборонний гігант Rheinmetall сьогодні, 28 травня, випустив пресреліз, в якому розповідає, що одна з країн Європи замовила у компанії постачання 35-мм боєприпасів AHEAD для систем протиповітряної оборони Skynex. Йдеться про замовлення на сотні мільйонів євро, у рамках якого має бути поставлена "шестизначна кількість боєприпасів", тобто йдеться про сотні тисяч снарядів.

"Система Skynex посилює захист збройних сил країни-замовника від загроз з повітря", - наголошують у Rheinmetall. Скоріш за все, йдеться про постачання боєприпасів для України з урахуванням, що якщо говорити саме про Skynex, який наразі перебуває на озброєнні тільки нашого війська.

Читайте також: Повітряні сили вперше офіційно показали FrankenSAM: "Бук" з RIM-7

"Використання програмованих 35-мм боєприпасів AHEAD, розроблених для цієї мети [протиповітряної оборони на малих відстанях] компанією Rheinmetall значно дешевше, ніж аналогічні системи на базі керованих ракет. Крім того, неможливо вплинути чи відхилити 35-мм боєприпас засобами електронної протидії після пострілу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у квітні цього року уряд Німеччини офіційно повідомив про передачу Україні другої батареї систем Skynex, які призначені для боротьби з крилатими ракетами та ударними дронами типу Shahed на дистанції до 3 км зі швидкострільністю у 1000 пострілів за хвилину. До складу батареї входять чотири 35-мм артустановки, радіолокаційна станція X-TAR3D та блок управління.

Крім того, днем раніше Rheinmetall оприлюднив пресреліз, який теж цілком може стосуватися України - йдеться про стволи L52 для самохідної артилерійської установки PzH 2000.

Постріл з САУ PzH 2000
Постріл з САУ PzH 2000, фото – 43-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ

Як зазначають у компанії, йдеться про тризначну кількість стволів, які будуть поставлені з 2024 по 2029 рік: "Це постачання є частиною масштабної програми зростання виробництва стволів та зброї, яку зараз реалізує компанія Rheinmetall, щоб задовольнити попит у майбутньому, що зростає".

Читайте також: Нідерланди пропонують в "складчину" зібрати Patriot для України, це цікава ідея, щоб швидко отримати ЗРК