xcounter
#

​В ДПСУ розпочали підготовку водіїв для модернізованих БРДМ-2Т

5115
В Оршанці триває підготовка водіїв та навідників бойових броньованих машин / Фото: ДПСУ
В Оршанці триває підготовка водіїв та навідників бойових броньованих машин / Фото: ДПСУ

В Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота триває підготовка водіїв та навідників бронетранспортерів, бойових броньованих автомобілів «КрАЗ Кугуар» та бойових розвідувально-дозорних машин

Розпочавши навчання 28 жовтня ц.р., прикордонники вивчили призначення бронемашин, їх тактико-технічні характеристики та ознайомилися з особливостями експлуатації техніки.

ДПСУ, підготовка водіїв, Оршанка, ТОВ НВК Техімпекс, БРДМ-2Т, Defense Express

Зараз у прикордонників продовжуються практичні заняття. Вони спрямовані на набуття та підвищення майстерності володіння технікою, адже професійна підготовка та злагодженість екіпажу є запорукою успішного виконання бойових завдань. Під час виконання вправ з водіння бронемашин на спеціальному автодромі та на місцевості з ускладненим рельєфом прикордонники приділятимуть увагу відпрацюванню взаємодії екіпажу в умовах, максимально наближених до реальних.

Читайте також: Головний центр підготовки ДПСУ отримав нові БПЛА "Лелека 100"
ДПСУ, підготовка водіїв, Оршанка, ТОВ НВК Техімпекс, БРДМ-2Т, Defense Express

Попереду на військовослужбовців чекає багатогодинне щоденне навчання і практичні тренування, стрільби та кваліфікаційні заліки, які засвідчать їх рівень володіння військовою технікою. А після завершення підготовки, отримавши свідоцтва, вони вирушать до місць постійного несення служби.

ДПСУ, підготовка водіїв, Оршанка, ТОВ НВК Техімпекс, БРДМ-2Т, Defense Express

В ДПСУ зазначають, що підготовка водіїв БРДМ в Головному центрі раніше не проводилась. Однак зважаючи на те, що на кордон надходять нові, модернізовані БРДМ 2Т-010, виникла потреба у відповідних спеціалістах. Саме тому, модернізувавши навчальну програму під потреби сьогодення, Головний центр нині здійснює відповідну підготовку.

ДПСУ, підготовка водіїв, Оршанка, ТОВ НВК Техімпекс, БРДМ-2Т, Defense Express

Довідка Defense Express:

Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота є державним професійно-технічним навчальним закладом, що здійснює підготовку, перепідготовку та підвищення професійної кваліфікації персоналу Державної прикордонної служби України за освітньо-кваліфікаційним рівнем "кваліфікований робітник" за рядом професій (спеціальностей), що є актуальними для ДПСУ.

ДПСУ, підготовка водіїв, Оршанка, ТОВ НВК Техімпекс, БРДМ-2Т, Defense Express

Нагадаємо, що під індексом БРДМ-2Т проходять декілька варіантів модернізації радянської БРДМ-2, що розроблені та реализуються київською компанією ТОВ "Науково-виробича компанія "Техімпекс"

Компанія отримала Свідоцтво про реєстрацію БРДМ-2Т, яким виріб допущено до дослідної експлуатації у ЗС України.

Модернізаційний пакет БРДМ 2Т-010 включає: заміну бензинового двигуна ГАЗ-41 дизельним двигуном Д245 з модернізацією системи охолодження, паливної системи, електроустаткування; встановлення 5-ступеневої механічної швидкісної повністю синхронізованої коробки передач, зчеплення SACHS та системи передпускового підігріву HYDRONIC M12. Також на БРДМ 2Т-010 встановлюється радиостанція Motorola DM4601е, навігаційна апаратура CH 3003 M «Базальт» та шини КИ - 113, 12,00-20.

ДПСУ, підготовка водіїв, Оршанка, ТОВ НВК Техімпекс, БРДМ-2Т, Defense Express
БРДМ-2Т на стенді НПК "Техімпекс". Виставка "Зброя та безпека", Київ, вересень 2015 р / Фото: wikipedia.org

Відомо, що в рамках виконання держоборонзамовлення за статтею "Розвиток, закупівля, модернізація і ремонт озброєння, військової техніки, засобів і обладнання" Міністерством оборони України в 2019 році було модернізовано 25 од. броньованих розвідувально-дозорних машин до рівня БРДМ-2Т. Роботи виконувало ТОВ НВК "Техімпекс", яке є є учасником Ліги оборонних підприємств України.

Раніше Defense Express повідомляв, що 13 жовтня ц.р. між Міністерством оборони України та іншим учасником Ліги оборонних підприємств України, приватною компанією ТОВ "Сівертекс", було укладено договори на постачання Збройним силам України 1200 наметів УСБ-56/2005 та УСТ-56/2015, а на Львівщині пройшли державні випробування вітчизняної димової шашки УДШ-У, яку розробив інший учасник Ліги - ПП "Спаринг-Віст Центр"..

Довідка Defense Express:

Громадська спілка "Ліга оборонних підприємств України" – об’єднання українських підприємств і організацій-виробників/розробників продукції оборонного та подвійного призначення. Ліга є невід’ємною складовою оборонно-промислового комплексу України. На сьогодні до її складу входять 65 провідних вітчизняних приватних компаній – виробників оборонної продукції.

Рішення створити неурядове об’єднання українських підприємств і організацій, які є виробниками/розробниками продукції оборонного та подвійного призначення, було прийняте під час ХІІІ Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека-2016» керівниками декількох десятків таких структур.

Створення Ліги пов’язано із наміром об’єднати зусилля приватних підприємств оборонної промисловості навколо удосконалення внутрішньої кооперації, налагодження ефективного державно-приватного партнерства у оборонно-промисловій сфері, реалізації спільних зусиль щодо удосконалення маркетингу оборонної продукції приватних підприємств як всередині держави, так і на ринках іноземних держав. Головним напрямом роботи Ліги визначено участь її членів у ефективному та якісному переозброєнню Збройних сил України.

Ліга виступає за поступову зміну колишніх радянських механізмів та процедур на внутрішньому ринку озброєнь, а саме: у напрямку створення рівних прав для діяльності приватних і державних підприємств, певних змін у нормативно-правовій базі, що регламентує функціонування ОПК.

Інформаційно-консалтингова компанія "Діфенс Експрес" є одним із засновників ГС "Ліга оборонних підприємств України".

Читайте також: В ДПСУ активно впроваджують безпілотні технології (відео)