xcounter
#

Олег Уруський та представники Ліги оборонних підприємств обговорили шляхи подальшого розвитку українського ОПК

1189
ГС "Ліга оборонних підприємств України"
ГС "Ліга оборонних підприємств України"

Зустріч нового віцепрем'єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України з представниками вітчизняних приватних компаній пройшла у середу 29 липня

Громадську спілку "Ліга оборонних підприємств України", до складу якої наразі входять 67 провідних вітчизняних приватних компаній – виробників оборонної продукції, представили голова Наглядової ради Ліги Юрій Єхануров, голова правління Олег Висоцький, член правління - Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець та Генеральний директор спілки Олег Брюшковський.

Віцепрем'єр-міністр ознайомив представників Ліги з найближчими кроками новоствореного міністерства з питань стратегічних галузей промисловості та окреслив основні напрями реформування вітчизняного ОПК.

Читайте також: Міноборони замовило ремонт та модернізацію приладів спостереження для БМП на 34 млн гривень

Також він наголосив на важливості ролі приватного бізнесу та необхідності поглиблення й розширення державно-приватного партнерства у сфері ОПК й посиленні ролі громадськості в процесах формування оборонно-промислової політики України.

Олег Уруський
Олег Уруський - віцепрем’єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості України

На думку Олега Уруського, важливою умовою сталого розвитку української оборонної промисловості є створення і забезпечення рівних умов ведення бізнесу підприємствами всіх форм власності.

КШМ К-1450
Командно-штабна машина К-1450 на базі БТР-70КШ виробництва ТОВ "Телекарт-Прилад"

Своєю чергою, голова Наглядової ради Ліги Юрій Єхануров висловив готовність учасників Ліги підтримувати кроки новоствореного міністерства, спрямовані на розвиток вітчизняної промисловості та забезпечення Збройних сил досконалими зразками вітчизняного озброєння та військової техніки.

Контрбатарейний радар "Бісквіт – КБ" від ХК "Укрспецтехніка" на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Також, під час зустрічі, голова Правління Ліги Олег Висоцький відзначив важливість значення науки в процесах реформування ОПК України, та поінформував Олега Уруського про нещодавню зустріч промисловців та представників науки, яка відбулася в КПІ ім. Сікорського.

Бронезахист від "Темп-3000"

Він висловив думку щодо доцільності проведення спільної робочої зустрічі між науковцями, приватними виробниками та керівництвом нового міністерства. Олег Уруський підтримав цю пропозицією, та висловив побажання провести таку зустріч найближчим часом.

Читайте також: Міноборони замовило ремонт та модернізацію приладів спостереження для БМП на 34 млн гривень