xcounter
#

Дизель-генератори від "Мадек" підсилюють техніку для ЗСУ

Українська приватна компанія виготовляє серію дизельних генераторів для забезпечення безперебійного енергоживлення військової техніки
1941
Дизель-генератори від "Мадек" підсилюють техніку для ЗСУ

Департамент спеціальних проектів компанії "МАДЕК", що є членом Ліги оборонних підприємств України, розробив і успішно поставив для діагностичної лабораторії авіаційної техніки, розробленої ДП "Одеський авіаційний завод", дизельний генератор в шумопоглинальному всепогодному капоті "КУБИК" потужністю 16 кВА / 12,8 кВт.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на сайті Ліги оборонних підприємств України.

Читайте також: Авіаційна компанія "Вектор" запатентувала багатоцільовий гелікоптер ВМ-4 "Джміль" (фото)

Шумопоглинаючий всепогодний капот "КУБИК" (патент №34678) був розроблений конструкторами Департаменту спеціальних проектів компанії "МАДЕК" у зв’язку з потребою підприємств оборонного комплексу України, які розробляють рухливі комплекси різного призначення в інтересах Міністерства оборони України, в надійному, функціональному, автономному джерелі електропостачання.

Дизельний генератор встановлений на шасі автомобіля високої прохідності КрАЗ і призначений для резервного та автономного електропостачання обладнання лабораторії.

Основні переваги капота "КУБИК":

Компактність. Розмір електростанції в повній комплектації – 1000 мм (Д) х 1300 мм (Ш) х 1180 мм (В). Адаптивні верхні кришки капота: зйомні або відкидні.

⦁ Відсутність необхідності демонтажу з шасі автомобіля для проведення періодичного ТО.

⦁ Збільшений міжсервісний інтервал – 1000 мото-годин.

⦁ Безперервна робота (тільки зупинки для проведення регламентного ТО).

⦁ Можливість експлуатації на шасі автомобіля під час руху (на марші).

⦁ Повна відповідність дизельного генератора вимогам складних військових умов експлуатації (тряска, вібрація, кліматичні вимоги, тривалість роботи без дозаправки і тд.).

У складі дизельної генераторної установки "КУБИК", застосовуються трифазні дизельні генератори FG Wilson (Великобританія) потужністю: 7,5 кВА, 13,5 кВА, 16 кВА, 18 кВА, 22 кВА, а також однофазні версії. Дизельний генератор оснащений цифровою панеллю управління з можливістю віддаленого запуску, системами автономного підігріву охолоджуючої рідини двигуна, що дозволяє експлуатувати генератор при температурі навколишнього середовища 40С ° і до + 50С. Паливний бак об’ємом 100 л. забезпечує тривалу автономну роботу генераторної установки.

Дизельні генератори FG Wilson в шумопоглинаючих всепогодних капотах "КУБИК" експлуатуються в ЗСУ у складі різних комплексів, пройшли полігонні випробування, і зарекомендували себе, як надійні джерела електропостачання.

Раніше Defense Express писав, що у результаті плідної співпраці з конструкторськими бюро провідних підприємств ОПК України компанією "МАДЕК" були сконструйовані та серійно виробляються генераторні агрегати потужністю від 2 до 110 кВА.

Довідка Defense Express:

Громадська спілка "Ліга оборонних підприємств України" – об’єднання українських підприємств і організацій-виробників/розробників продукції оборонного та подвійного призначення. Ліга є невід’ємною складовою оборонно-промислового комплексу України. На сьогодні до її складу входять 65 провідних вітчизняних приватних компаній – виробників оборонної продукції.

Рішення створити неурядове об’єднання українських підприємств і організацій, які є виробниками/розробниками продукції оборонного та подвійного призначення, було прийняте під час ХІІІ Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека-2016» керівниками декількох десятків таких структур.

Створення Ліги пов’язано із наміром об’єднати зусилля приватних підприємств оборонної промисловості навколо удосконалення внутрішньої кооперації, налагодження ефективного державно-приватного партнерства у оборонно-промисловій сфері, реалізації спільних зусиль щодо удосконалення маркетингу оборонної продукції приватних підприємств як всередині держави, так і на ринках іноземних держав. Головним напрямом роботи Ліги визначено участь її членів у ефективному та якісному переозброєнню Збройних сил України.

Ліга виступає за поступову зміну колишніх радянських механізмів та процедур на внутрішньому ринку озброєнь, а саме: у напрямку створення рівних прав для діяльності приватних і державних підприємств, певних змін у нормативно-правовій базі, що регламентує функціонування ОПК.

Інформаційно-консалтингова компанія "Діфенс Експрес" є одним із засновників ГС "Ліга оборонних підприємств України".

Читайте також: Зброя з українським "серцем": проєкти крилатих ракет Туреччини