xcounter
#
​Ударними темпами: ЗСУ в короткий термін мають отримати польові намети​

​Ударними темпами: ЗСУ в короткий термін мають отримати польові намети​

11695

Збройні сили України до кінця року мають отримати велику партію польових наметів українського виробництва

13 жовтня ц.р. між Міністерством оборони України та приватною компанією ТОВ "Сівертекс", яка є учасником Ліги оборонних підприємств України, було укладено договори на постачання Збройним силам України 1200 наметів УСБ-56/2005 та УСТ-56/2015.

Зокрема, до 15 грудня поточного року в об’єднані центри забезпечення ЗСУ, має бути поставлено 600 наметів уніфікованих санітарно-барачних УСБ-56/2005 та 600 наметів уніфікованих санітарно-технічних УСТ-56/2015.

Читайте також: Фінансування армії у 2021 році - не менше ніж 117 мільярдів гривень
Сівертекс, Намет УСБ-56/2005, Defense Express, Ліга оборонних підприємств
Намет УСБ-56/2005 уніфікований санітарно-барачний, зразка 1956/2005 року

Слід відзначити, що намети УСБ-56/2005 (уніфікований санітарно-барачний), призначені для медико-санітарних цілей, також можуть використовуватися в якості пункту санітарної обробки на 16 душових сосків або бараку для тимчасового проживання особового складу. За умови встановлення двоярусних ліжок в ньому корисна площа намету дозволяє розмістити до 80 осіб.

У свою чергу УСТ-56/2015 можуть використовуватися не лише для медико-санітарних цілей, а й для розміщення штабів, майстерень та ін. Розміститися в наметі можуть не більше 18 осіб.

Сівертекс, Намет УСТ-56/2015, Defense Express, Ліга оборонних підприємств
Намет УСТ-56/2015 уніфікований санітарно-технічний, зразка 1956/2015 року

Варто нагадати, що "Сівертекс", є одним із провідних підприємств легкої та хімічної промисловості в Україні.

Підприємство спеціалізується на виготовленні чоловічого та жіночого одягу, спецодягу, форменного одягу для державних військових служб, речового майна для силових структур (палатки, тенти), а також на виробництві прогумованих тканин та виробів з них (засоби індивідуального захисту від хімічних та радіаційних забруднень –костюми Л-1 та ОЗК).

Сівертекс, Defense Express, Ліга оборонних підприємств, Андрій Таран, Міністр Оборони України
24 червня цього року ТОВ "Сівертекс" відвідав Міністр оборони України Андрій Таран

Виробничі потужності компанії дозволяють виготовляти до 7 000 виробів на місяць, якість який підтверджується європейськими сертифікатами ISO 9001:2015 та BSCI.

Раніше Defense Express повідомляв, що 24 червня цього року ТОВ "Сівертекс" відвідав Міністр оборони України Андрій Таран, де разом з заступником Міністра оборони Олександром Миронюком, командувачем ОК "Північ" СВ ЗСУ Валерієм Залужним та начальником ДНДІ ВС ОВТ Володимиром Башинським ознайомився з асортиментом продукції, що виробляється для потреб Збройних сил України в рамках Державного оборонного замовлення.

Сівертекс, Defense Express, Ліга оборонних підприємств, Андрій Таран, Міністр Оборони України
Виробничі потужності ТОВ "Сівертекс" дозволяють виготовляти до 7 000 виробів на місяць

Раніше уЗбройних Силах України відбулися військово-дослідні випробування (ВДВ) намету каркасного уніфікованого для медичних підрозділів ЗСУ виробництва ТОВ "Сівертекс".

Довідка Defense Express:

Громадська спілка "Ліга оборонних підприємств України" – об’єднання українських підприємств і організацій-виробників/розробників продукції оборонного та подвійного призначення. Ліга є невід’ємною складовою оборонно-промислового комплексу України. На сьогодні до її складу входять 65 провідних вітчизняних приватних компаній – виробників оборонної продукції.

Рішення створити неурядове об’єднання українських підприємств і організацій, які є виробниками/розробниками продукції оборонного та подвійного призначення, було прийняте під час ХІІІ Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека-2016» керівниками декількох десятків таких структур.

Створення Ліги пов’язано із наміром об’єднати зусилля приватних підприємств оборонної промисловості навколо удосконалення внутрішньої кооперації, налагодження ефективного державно-приватного партнерства у оборонно-промисловій сфері, реалізації спільних зусиль щодо удосконалення маркетингу оборонної продукції приватних підприємств як всередині держави, так і на ринках іноземних держав. Головним напрямом роботи Ліги визначено участь її членів у ефективному та якісному переозброєнню Збройних сил України.

Ліга виступає за поступову зміну колишніх радянських механізмів та процедур на внутрішньому ринку озброєнь, а саме: у напрямку створення рівних прав для діяльності приватних і державних підприємств, певних змін у нормативно-правовій базі, що регламентує функціонування ОПК.

Інформаційно-консалтингова компанія "Діфенс Експрес" є одним із засновників ГС "Ліга оборонних підприємств України".

Читайте також: Міністр оборони України ознайомився з продукцією "Сівертекс" та новинками озброєння й військової техніки ДНДІ (фото)