xcounter
#

Міністр оборони України ознайомився з продукцією "Сівертекс" та новинками озброєння й військової техніки ДНДІ (фото)

1696
Міністр оборони на підприємстві "Сівертекс"
Міністр оборони на підприємстві "Сівертекс"

24 червня цього року, в рамках робочого візиту до Чернігівської області, Міністр оборони України Андрій Таран відвідав Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та підприємство "Сівертекс"

Під час візиту розглядалася можливість ширшого залучення підприємств області до виконання Державного оборонного замовлення.

Зокрема, на підприємстві "Сівертекс" Андрій Таран спільно з заступником Міністра оборони Олександром Миронюком, командувачем ОК "Північ" СВ ЗСУ Валерієм Залужним та начальником ДНДІ ВС ОВТ Володимиром Башинським ознайомився з асортиментом продукції, що виробляється для потреб Збройних сил України в рамках Державного оборонного замовлення.

Читайте також: В ДНДІ розпочали підготовку до Держвипробувань БПЛА "Лелека-100" (відео)

Як повідомив присутній на зустрічі голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, "Сівертекс" є одним з провідних підприємств легкої та хімічної промисловості Україні, яке виготовляє на потреби війська намети та модульні наметові містечка різних типів.

За його словами, на підприємстві, де забезпечений повний цикл виробництва, можуть виробляти до трьох тисяч наметів щорічно. Виробничі потужності дозволяють виготовляти тенти та металеві каркаси, а фахівці на заводі своїми силами прогумовують тканину та зварюють шви.

Відзначається, що тканина, з якої на "Сівертекс" виробляють намети, витримує щонайменше 10 років експлуатації в польових умовах, а металеві конструкції - до 20 років використання. Окрім високої якості та функціональності, ще однією значною перевагою вітчизняної продукції перед закордонними аналогами є її помірна вартість.

Серед представлених міністру оборони розробок чернігівського підприємства можна виділити сучасні блок-модулі для польових таборів, що здатні створити комфортні умови проживання в наметових містечках для українських воїнів.

Також на підприємстві повідомили про опанування виробництва гальмівних парашутів для фронтових винищувачів МіГ-29 та плани щодо виробництва парашутних систем для десантників.

Окрім цього, на "Сівертекс" працюють над виготовленням систем керування для авіаційних бомб.

Під час візиту, Міністр оборони України також відвідав Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння де оглянув сучасні зразки озброєння та військової техніки, які безпосередньо випробовуються військовими спеціалістами та надходять на озброєння українського війська.

ДНДІ ВС ОВТ

Зокрема йому була представлена радарна система MFTR2100-40, яка вже була використана під час випробувань українських перспективних ракетних комплексів "Вільха" та "Нептун".

ДНДІ ВС ОВТ

Можливості комплексу, внаслідок використання радіолокаційного каналу з одночасною відеореєстрацією, дозволяють автоматично супроводжувати та відстежувати траєкторію будь-якої ракети.

Читайте також: В ДНДІ відновили проведення випробувань нових зразків озброєння у повному обсязі (фото)