xcounter
#

В ДНДІ розпочали підготовку до Держвипробувань БПЛА "Лелека-100" (відео)

1673
Підготовка до Державних випробувань БпАК "Лелека-100" фахівцями ДНДІ
Підготовка до Державних випробувань БпАК "Лелека-100" фахівцями ДНДІ

ДНДІ ВС ОВТ готуються до проведення Державних випробувань вітчизняних безпілотних комплексів "Лелека-100"

Як відзначили в прес-службі Генерального штабу Збройних сил України, фахівці Державного науково дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки готуються до тестів разом з фахівцями приватного виробника БпАК – "Виробничо-інноваційної компанії "Девіро".

"БпАК "Лелека-100" один з перспективних вітчизняних українських безпілотних літальних апаратів, що створений для вирішення завдань з аеророзвідки, патрулювання, картографування місцевості із можливістю передачі оперативної інформації та отримання точних географічних координат у режимі реального часу", - наголосили представники прес-служби Генштабу ЗСУ.

Читайте також: З 2015 року ЗСУ отримали понад 300 розвідувальних БПЛА "Лелека-100" (відео)

Як мі вже повідомляли раніше, безпілотник "Лелека-100", який був допущений до експлуатації в Збройних силах ще у 2016 році, успішно пройшов попередні визначальні відомчі випробування. За роки війни проти російських загарбників ЗСУ отримали понад 300 одиниць таких БПЛА.

За словами співвласника "Виробничо-Інноваційної компанії "ДЕВІРО" Дениса Чередніченко, розробка дніпровців наразі провела до 46% усіх бойових вилетів на Донбасі.

Основними перевагами цього комплексу є висока міцність та витривалість планеру (гарантійний строк близько 500 вилетів), а також потужний захист від засобів РЕБ.

Варто також додати, що БпАК "Лелека-100" від компанії DeViRo використовується не тільки в Збройних силах України та підрозділах МВС, а й пропонується для закордонних замовників.

Нагадаємо, наразі Державні випробовування безпілотних вітчизняних комплексів пройшов тільки БпАК А1-СМ "Фурія" від НВП "Атлон Авіа", який став першим українським комплексом, розробленим приватною компанією, який був прийнятий на озброєння української армії.

Читайте також: Безпілотник "Фурія" прийнято на озброєння Збройних Сил України (відео)