xcounter
#
Володимир Зеленський заявив, що не дозволить скоротити фінансування армії у 2021 році / Колаж: Defense Express

Фінансування армії у 2021 році - не менше ніж 117 мільярдів гривень

Володимир Зеленський заявив, що не дозволить скоротити фінансування армії у 2021 році / Колаж: Defense Express
1383

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не дозволить зменшити бюджет армії на 2021 рік – як мінімум він залишиться на рівні цього року

На неприйнятності скорочення фінансування армії у 2021 році Глава Держави наголосив під час послання до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України 20 жовтня ц.р.

"Настання миру в Україні не означає, що ми перестанемо дбати про армію. Навпаки, лише сучасне та боєздатне військо буде гарантом подальшого миру та запорукою безпеки України. У 2020 році бюджет на армію став найбільшим в історії України. В часи коронакризи він не зменшився ні на гривню. І не розганяйте, будь ласка, «зраду», що у 2021 році ми скоротимо кошти на військо. Я не дозволю цього зробити. Як мінімум, вони будуть на рівні цього року. Тобто понад 117 мільярдів гривень. Тобто на 15 мільярдів більше, ніж в епоху білбордів про армію", – наголосив Президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Зеленський: ми починаємо будувати дві українські військово-морські бази (відео)
Фінансування армії у 2021 році, Зеленський, Президент України, ЗС України, Defense Express
20 жовтня ц.р. Президент України Володимир Зеленський виступив з посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України

Він зауважив, що у 2020 році бюджет на армію став найбільшим в історії України. В часи коронакризи він не зменшився ні на гривню.

Своєю чергою, коментуючи заяву Президента України, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов підкреслив, що збільшення видатків на фінансування сектору безпеки і оборони – принципова позиція Володимира Зеленського у питаннях національної безпеки. Запланований у проєкті бюджету на 2021 рік обсяг фінансування сектору безпеки і оборони України становить 5,93% від ВВП, нагадав він.

Глава держави під час послання до Верховної Ради також нагадав, що Конгрес США затвердив військову допомогу Україні на суму 250 мільйонів доларів.

"У Великій Британії ми підписали угоду на 1 мільярд 250 мільйонів фунтів стерлінгів для зміцнення Військово-морського флоту України. Ми отримали та очікуємо на додаткові швидкісні катери класу "Айленд". Спільно з Туреччиною ми будемо виробляти корвети, двигуни та військові дрони, розвивати системи ППО", – запевнив Володимир Зеленський.

Фінансування армії у 2021 році, Зеленський, Президент України, ЗС України, Defense Express
Президент України Володимир Зеленський 7 і 8 жовтня ц.р. перебував з офіційним візитом у Великій Британії, де підписав ряд знакови угод, в тому числі і тих, що стосуються військово-технічного співробітництва / Фото: AFP
Фінансування армії у 2021 році, Зеленський, Президент України, ЗС України, Defense Express
В ході візиту Президента України Володимира Зеленського до Великобританії Міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії Бен Воллес підписали Меморандум про наміри між Міністерством оборони України і Міністерством оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про співробітництво з розвитку та підвищення спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України / Фото: МОУ

Нагадаємо, що 16 жовтня 20202 року у присутності Президента України Володимира Зеленського та президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана Міністр оборони України Андрій Таран та голова Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір підписали Меморандум про наміри між Міністерством оборони України та Державним агентством з питань оборонної промисловості Турецької Республіки про проекти в галузі оборонно-промислових проектів.

Фінансування армії у 2021 році, Зеленський, Президент України, ЗС України, Defense Express
Меморандум про наміри між Міністерством оборони України та Державним агентством з питань оборонної промисловості Турецької Республіки про проекти в галузі оборонно-промислових проектів було підписано в присутності президентів України та Туреччини

Як раніше повідомляв Defense Express, в Туреччині високо оцінили досягнуті домовленості щодо розвитку співробітництва між двома країнами у воєнно-технічній сфері.

Повний текст Послання Президента України Володимира Зеленського до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України читайте за посиланням.

Читайте також: Як в Туреччині оцінюють угоду з Україною