xcounter
#

Зеленський: ми починаємо будувати дві українські військово-морські бази (відео)

2235
База ВМСУ в Очакові
База ВМСУ в Очакові

Президент України розповів про досягнення в обороні країни у посиланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України

Зокрема Володимир Зеленський, під час посилання до депутатів у вівторок, 20 жовтня ц.р., розповів про низку проектів з розробки, виготовлення та модернізації військової техніки, торкнувшись і морської тематики.

"Триває модернізація фрегата "Гетьман Сагайдачний" та підготовка до випробувань десантних катерів "Кентавр", прийнято на озброєння протикорабельну крилату ракету "Нептун", - відзначив Президент України.

Читайте також: Міноборони підписало контракт на постачання плавучого причалу з заводом "Палада"

Також він торкнувся й розбудови нової інфраструктури на потреби Військово-морських сил ЗСУ.

"Ми починаємо будувати дві українські військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону», - повідомив глава держави.

База ВМСУ
Базу флоту в Очакові хотіли побудувати ще у радянські часи

За його словами, Україні вдалося добитися подальшого поглиблення взаємодії з НАТО. Зокрема біло отримано статус партнера Альянсу з розширеними можливостями.

HMS Dragon
Катерна тактична група ВМС ЗС України під час тренувань типу PASSEX разом з есмінцем Королівських ВМС Великобританії HMS Dragon D35 у жовтні 2020 року

"Ми перевели Генштаб Збройних Сил на типову структуру держав-членів НАТО. Ми продовжуємо втілення стандартів НАТО та сумісність наших військ з військами Альянсу", - зазначив Президент.

Пускова установка УСПУ-360 та транспортно-заряджаюча машина ТЗМ-360 протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун" вперше взяли участь в стратегічних командно-штабних навчаннях "Об’єднані зусилля-2020" у вересні 2020 року

"Ми будуємо українське військо, яке зможе захистити Україну на суші, у воді, в повітрі та кіберпросторі. Щоб більше ні в кого не виникало навіть думки посягнути на наш суверенітет, на нашу територіальну цілісність або відібрати в України частину території без єдиного пострілу. Цього не буде ніколи!", - наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також: Міністр оборони України обіцяє замовлення на "Нептун" найближчим часом