xcounter
#

Міноборони підписало контракт на постачання плавучого причалу з заводом "Палада"

1038
Плавучий док DORMAC DOCK 1 довжиною 155 метрів та вантажністю 8500 тонн з "морського" залізобетону, побудований для ПАР у 2016 році
Плавучий док DORMAC DOCK 1 довжиною 155 метрів та вантажністю 8500 тонн з "морського" залізобетону, побудований для ПАР у 2016 році

Підписання контракту вартістю у 23,5 мільйони гривень відбулося 16 жовтня цього року

Як повідомила прес-служба Херсонської ОДА, згідно із підписаним документом, ДП "Херсонський державний завод "Палада" (входить до складу ДК "Укроборонпром") має побудувати та поставити плавучий причал для потреб військово-морських сил ЗС України.

Підписання контракту відбулося в рамках виконання доручення Президента України, яке він дав під час свого візиту на Херсонщину в серпні поточного року.

Читайте також: На створення корабельного варіанту "Нептуна" знадобиться не менш, ніж 1,5 роки
Зеленський
Володимир Зеленський відвідав завод "Палада" у серпні 2020 року

Відзначається, що ХДЗ "Палада" вже багато років не отримував замовлень від держави, тому ця подія є надважливою для вітчизняного підприємства й відкриває для нього нові можливості.

Як вже раніше повідомляв Defense Express, проектуванням нового мобільного плавучого причалу з надміцного "морського" бетону на "Паладі" почали займатися ще у липні ц.р.

ХДЗ "Палада"
120 метровий композитний автономний плавучий док ERENEOS проекту 50478, вантажністю 7100 тонн побудований для кіпрської компанії Multimaine Shipyards Ltd, Cyprus у 2017 році

Новий причал завдовжки 60 метрів та завширшки 7 метрів можна буде відбуксирувати до будь-якої водойми для швартування суден різних класів, як цивільного, так і військового призначення.

Читайте також: Україна та Туреччина підписали ряд "оборонних" угод: стало відомо, що будуватимуть разом