xcounter
#

Україна та Туреччина підписали ряд "оборонних" угод: стало відомо, що будуватимуть разом

2550
Україна та Туреччина планують спільно будувати бойові кораблі, БПЛА та турбіни
Україна та Туреччина планують спільно будувати бойові кораблі, БПЛА та турбіни

Україна та Туреччина мають намір започаткувати й імплементувати спільні проекти з будівництва бойових кораблів, БПЛА та всіх видів турбінних двигунів

В Стамбулі 16 жовтня 2020 року у присутності Президента України Володимира Зеленського та Президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана було підписано низку двосторонніх документів.

Турбіни ДП "Зоря - Машпроект"

Так, Міністр оборони України Андрій Таран та голова Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір підписали Меморандум про наміри між Міністерством оборони України та Державним агентством з питань оборонної промисловості Турецької Республіки про проекти в галузі оборонно-промислових проектів. Меморандум відзначає прагнення України й Туреччини розвивати свої оборонно-промислові програми та зміцнювати оборонні спроможності на взаємовигідній основні. Документ також окреслює наміри сторін "започаткувати й імплементувати спільні проекти з будівництва бойових кораблів, БПЛА та всіх видів турбінних двигунів".

Читайте також: Як Туреччина з допомогою України створює зброю майбутнього
Розвідувально-ударний безпілотник Bayraktar TB2 ЗСУ з коригованими боєприпасами MAM-L

Також очільник оборонного відомства Андрій Таран та його колега - міністр національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акар підписали Рамкову військову угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Турецької Республіки, яка створює правові засади для розширення та поглиблення українсько-турецького співробітництва у сфері оборони, а також визначає порядок такої співпраці. Документ, зокрема, визначає напрями співпраці, принципи співробітництва, режим безпеки класифікованої інформації, порядок обміну розвідувальною інформацією, правове регулювання діяльності фахівців, відряджених кожною зі сторін, відшкодування можливих збитків, порядок вирішення спорів тощо.

Читайте також: Олег Уруський про збройову співпрацю з Туреччиною та реформу ОПК: нові деталі