xcounter
#

Завод "Палада" незабаром підпише контракт з Міноборони України

1455
Завод "Палада" построит причал для украинских моряков
Завод "Палада" построит причал для украинских моряков

Херсонський завод "Палада" найближчим часом може отримати замовлення від оборонного відомства України

В рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до Херсонської області стало відомо, що Херсонський державний завод "Паллада" підпише контракт з Міністерством оборони України на виготовлення та постачання плавучого причалу.

Так, під час спілкування зі ЗМІ 20 серпня в Херсоні Президент України зазначив: "Держава повинна замовити, а саме Міністерство оборони України ... Я впевнений, що у вересні ми підпишемо контракт державний, якого не було багато років".

Читайте також: "Палада" почала проектувати плавучий док для Міноборони (фото)
Володимир Зеленський відвідав завод "Палада"

Зараз, за його словами, є амбітна задача - збільшити на підприємстві, де працює 400 осіб, кількість робочих місць в два рази.

В свою чергу Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, який брав участь у робочому візиті Президента України на Херсонщину на офіційній сторінці у Facebook також наголосив на перспективі підписання контракту на виготовлення та постачання плавучого причалу в інтересах оборонного відомства України. "Сьогодні разом Президентом України Володимиром Зеленським перебуваю з робочим візитом у Херсоні. Відвідали низку підприємств, зокрема Державний завод "Палада". Це унікальне державне підприємство спеціалізується на проектуванні та виготовленні плавучих споруд з морського залізобетону та композитних матеріалів. Особливо важливий та перспективний напрямок - це виробництва плавучих доків та причалів. Продукція заводу експлуатується в багатьох країнах світу та призначена для різних кліматичних умов. Наразі буде підписано з Міноборони договір в рамках державного оборонного замовлення на виготовлення та постачання плавучого причалу" – зазначив Олег Уруський.

Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський разом з Президентом на Херсонщині на території заводу "Палада"

Окремо варто зазначити, що у державному оборонному замовленні на 2020 рік передбачені кошти на закупівлю плавучого причалу для ВМС ЗСУ. Підприємство готове до укладення контракту з Міністерством оборони України.

Херсонський державний завод "Палада" належить до складу ДК "Укроборонпром". Заснований в 1936 році. Основна продукція підприємства – плавучі доки вантажопідйомністю до 30 000 т різних типів: від монолітних залізобетонних вантажопідйомністю 400 т до композитних - вантажопідйомністю понад 30 тис. тонн, багато з яких є унікальними. У квітні 2014 року на заводі було створено новий підрозділ - проектно-конструкторське бюро "Паллада".

Читайте також: Олег Уруський: В "Укроборонпромі" незабаром буде змінено керівництво й вся команда, яка працювала останній рік