xcounter
#

"Українська бронетехніка" презентувала свою версію позашляховика для заміни УАЗів ЗСУ

8991
СБА "Варта", "Новатор" та новий військовий позашляховик від "Української бронетехніки" / Фото: Владислав Бельбас
СБА "Варта", "Новатор" та новий військовий позашляховик від "Української бронетехніки" / Фото: Владислав Бельбас

Наразі нова розробка приватної компанії проходить заводські випробування

Конструкторсько-виробниче підприємство "Українська бронетехніка", відоме як виробник СБА "Варта" та "Новатор", повідомило про створення свого варіанту військового позашляховика у рамках проекту "Сайгак" від Міноборони.

Днями генеральний директор приватного підприємства Владислав Бельбас виклав на своїй сторінці у соціальній мережі світлину, на якій поміж своїх "старших" броньованих "братів" ("Варти" та "Новатора") стоїть значно менший неброньований автомобіль за габаритами та формами схожий на сучасний тентований пікап.

Читайте також: "Українська бронетехніка" стала дилером наземних дронів від еміратської компанії Milanion

"За моєю спиною знаходиться новий продукт нашої компанії "Українська Бронетехніка" розроблений за вимогами та технічним завданням замовника в рекордний термін!", - повідомив Владислав Бельбас на своїй сторінці Facebook.

УАЗ-3151
УАЗ-3151 почали серійно виготовляти ще у 1964 році й він досі зостається основним військовим позашляховиком ЗСУ

"Чекайте презентацію найближчим часом після внутрішніх заводських випробувань!", - додав він.

Богдан 2351
Protect Engineering начебто реалізує пікапи з індексом "2351", котрі дуже нагадують відомі "Богдан 2351"

Варто додати, що інші компанії (КВП "Синергія", ВАТ "Укравтобуспром", "Протект Інжиніринг" та "Віді Юнікомерс"), які беруть участь в конкурсі на розробку нового армійського автомобіля, поки що нічого конкретного про свої варіанти, розроблені в рамках ДКР "Сайгак", офіційно не повідомляли.

Inguar
Концепт Inguar від "КВП "Синергія"

Нагадаємо, тактико-технічні завдання, які були розроблені Центральним науково-дослідним інститутом озброєння та військової техніки Збройних Сил України, конкурсанти отримали у травні цього року. Свої варіанти заміни військових позашляховиків "УАЗ" для ЗСУ вони мають представити на розгляд 1 вересня 2021. Тобто фактично через кілька днів, ймовірно, можна буде побачити всі версії майбутнього військового позашляховика.

Cavalier
Проект Cavalier від ВАТ "Укравтобуспром"

При цьому, скоріш за все, мова йде не про машину розроблену "з нуля", а про адаптоване та доопрацьоване під побажання замовника серійне шасі іноземного виробництва. Оскільки Україна наразі практично не має власного автомобільного виробництва, як і власне досвіду розробки та серійного виготовлення позашляховиків. Крім того, строки поставлені українськими військовими (пів року) для розробки повністю (чи навіть більшою частиною) свого шасі, вкрай обмежені.

Читайте також: Легкий бойовий модуль та БПЛА-камікадзе: що покаже "Українська бронетехніка" на "Зброя та Безпека" (фото)