xcounter
#

​Міноборони оголосило конкурс на легкий позашляховик, який замінить "уазики"

Ціла ера "уазиків" добігає кінця
Ціла ера "уазиків" добігає кінця
3584

Новий позашляховик має відповідати вимогам НАТО

Міністерство оборони України оголосило про старт конкурсу на розробку нового легкого позашляховика для потреб Збройних Сил України. Саме цей автомобіль має прийти на заміну "УАЗикам" та волонтерським автівкам.

автопарк АТО
2014 року ЗСУ їздили на тому що передали волонтери, або на залишках "статутного" автопарку

До участі у розробці запрошують "усі бажаючі підприємства національної економіки України будь-якої форми власності", а заявки щодо участі приймаються до 5 березня. Серед єдиної формальної вимоги - "наявність дозволу на провадження діяльності пов’язаної з державною таємницею".

Читайте також: ​Польща розглядає американські танки Abrams на заміну Т-72 та PT-91 Twardy
уаз ЗСУ
Нова машина має замінити УАЗ-469

"До дослідних зразків висувається низка вимог - надійність, потужність, економічність, вантажопідйомність, простота технічного обслуговування та ремонту. Машина має забезпечити виконання завдань незалежно від місцевості та кліматичних зон.

Найбільш прийнятний за своїми тактико-технічними характеристиками зразок автомобіля багатоцільового призначення буде обрано за результатами державних випробувань", - наголосив міністр оборони Андрій Таран.

Arquus VT4
Arquus VT4 на шасі Ford Ranger - армійський позашляховик армії Франції

Як підкреслено в оголошенні Міноборони, дослідно-конструкторську роботу під назвою "Розроблення легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб Збройних Сил України" вже відкрито. А її проведення заплановано на першу половину 2021 року за "кошти виконавця", тобто самих розробників.

Зазначимо, що про план провести саме такий конкурсу Defense Express повідомив у січні. Тоді заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк в ексклюзивному коментарі зазначив, що процедура відбору буде вперше в Україні проведена на абсолютно нових засадах - відкритому конкурсі. А його переможець здобуде право постачання своєї розробки до Збройних Сил України.

G270
G270 - один з найпопулярніших легких армійських позашляховиків у світі

Орієнтовна потреба у таких легких позашляховиках для українського війська вимірюється у тисячах одиниць.

"Першими такі автомобілі отримають підрозділи та військові частини Сухопутних військ української армії, які виконують завдання у районі проведення ООС на території Донецької та Луганської областей", - додано у повідомленні Міноборони.

Читайте також: НГУ отримала третю партію СБА "Новатор"