xcounter
#

НГУ отримала третю партію СБА "Новатор"

7491
СБА "Новатор" від КВП "Українська бронетехніка"
СБА "Новатор" від КВП "Українська бронетехніка"

Чергові десять бронемашин передані силовикам в рамках державного замовлення

Прес-служба приватної компанії КВП "Українська бронетехніка" повідомила про передачу чергової партії СБА (Спеціалізований бронеавтомобіль) "Новатор" Національній гвардії України.

Виготовлені, відповідно до умов укладеного державного контракту та згідно з технічним завданням замовника, дев'ятитонні (маса 8,8 т) бронеавтомобілі передали представникам нацгвардійців на технічній базі компанії у Нових Петрівцях у п'ятницю, 26 лютого ц.р.

Читайте також: "Сьогодні ми вже набагато більше, аніж виробник броньованих авто" - Владислав Бельбас, ТОВ "КВП "Українська бронетехніка"
Новатор
Третя партія СБА "Новатор" для НГУ

"Для нас передача замовлення силовим відомствам України – урочиста подія. З одного боку, затребуваність наших машин свідчить про їхню надійність, функціональність і відповідність вимогам до колісної броньованої техніки, що експлуатується в НГУ і ЗСУ.

З іншого, кожна партія підвищує обороноздатність українського війська. Пишаємося тим, що броньована техніка нашого підприємства рятує життя захисників України", – відзначив присутній під час процедури передачі генеральний директор КВП "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас.

Також повідомляється, що "за рахунок оптимізації виробничих процесів" компанія змогла заощадити кошти, котрі будуть використані на виготовлення додаткового СБА в рамках діючого контракту.

Аналогічна процедура (з виготовлення додаткового "Новатора" для НГУ) вже мала місце під час передачі попередньої партії у травні минулого року.

Новатор
Передані у березні 2020 року СБА "Новатор" для НГУ

Нагадаємо, ще одна партія "Новаторів" для Національної партії була передана у березні 2020 року. А загалом, в інтересах НГУ, здійснено вже три постачання бронетехніки.

Новатор
СБА "Новатор" під час першої офіційної презентації у грудні 2017 року

З моменту першої презентації у 2015 році (як спецавтомобіля для поліції особливого призначення КОРД, офіційна версія "Новатора" була представлена у 2017 році, - прим. ДЕ) вітчизняний бронеавтомобіль пройшов численні доопрацювання та покращення.

За ці роки Збройним силам та підрозділам Нацгвардії (станом на літо 2020 року) було поставлено понад 50 цих бронемашин.

Наразі відомо, що СБА "Новатор" проходить державні випробування (за планами вони мали бути завершені ще у вересні 2020 року) та готується до прийняття на озброєння ЗСУ.

Читайте також: "Українська бронетехніка" продемонструвала прототип 120-мм мобільного мінометного комплексу (відео)