xcounter
#

На озброєння 28 бригади Сухопутних військ ЗСУ поступили СБА "Новатор"

4201
Новий СБА "Новатор", що поповнив парк 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу
Новий СБА "Новатор", що поповнив парк 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу

Цю бронемашину серійно виробляє приватне ТОВ Конструкторське-виробниче підприємство "Українська бронетехніка"

Нагадаємо, у грудні минулого року було повідомлено, що ЗСУ отримають партію з понад 40 одиниць спеціалізованих броньованих автомобілів "Новатор", вироблених ТОВ "Українська бронетехніка" на замовлення Міністерства оборони України.

СБА створений на посиленому й модернізованому шасі Ford F-550, а його корпус виготовлено зі сталі шведської компанії ARMOX різної твердості та товщини в залежності від зони бронювання.

Читайте також: Бійці 93 ОМБр ЗСУ опановують нові СБА "Новатор" з ПТРК "Стугна-П" (фото)

В цілому бронемашина відповідає класу бронювання ПЗСА-4 або ПЗСА-5. Всі двері обладнані спеціальними підсиленими ригелями та замками підвищеної надійності та мають можливість відкривання ззовні в екстрених ситуаціях.

"Новатор" при вазі у 9 тонн здатен розганятися до 120 км/год. Спеціалізований броньований автомобіль від ТОВ "Українська бронетехніка" обладнаний надсучасною системою пожежогасіння та шинами підвищеної прохідності з системою RunFlat.

Окрім Збройних сил, ці бронемашини також постачаються й в Національну гвардію України. Зокрема у березні цього року компанія розпочала процедуру передачі партії СБА "Новатор", які були виготовлені в рамках державного контракту між підприємством та НГУ.

СБА "Новатор"
СБА "Новатор" з ПТРК "Стугна-П" на навчаннях 93 ОМБр ЗСУ
Читайте також: ​"Українська бронетехніка": розвінчання міфів про "Варту", можливості "Новатора" і розробка "Смереки" (відео)