xcounter
#

Україна спільно з НАТО розгорнула виробництво 125-мм снарядів, якими ЗСУ вже б’ють рашистів

2923
Т-64 із складу 17-ої танкової бригади, фото – АрміяInform, дата публікації – 19 вересня 2022 року
Т-64 із складу 17-ої танкової бригади, фото – АрміяInform, дата публікації – 19 вересня 2022 року

Це вже другий боєприпас, виробництво якого було організовано спільно з країною-членом НАТО

Державний концерн "Укроборонпром" спільно з неназваною країною-членом НАТО розпочав виробництво 125-мм танкових боєприпасів – про це повідомляє пресслужба концерну.

"За замовленням Міністерства оборони України вже поставлено першу партію 125-мм снарядів для танків Т-64, Т-72 і Т-80, якими Сили безпеки та оборони України б’ють окупантів", – йдеться у повідомленні "Укроборонпрому".

Читайте також: "Укроборонпром" разом з Чехією створять оборонний кластер, серед усього вироблятимуть й боєприпаси
125-мм боєприпас
125-мм боєприпас, фото "Укроборонпром"

Як відзначають у концерні, це вже другий боєприпас, виробництво якого було організовано за кордоном у співпраці з країною-членом НАТО – раніше "Укроборонпром" повідомляв про початок спільного виробництва з одним з членів Альянсу 120-мм міни на розосереджених виробничих потужностях, частина з яких розташована в одній з країн Європи.

120-мм міна
120-мм міна, фото "Укроборонпром"

Загалом в "Укроборонпромі" відзначають, що Україні, крім 125-мм снаряду, вдалося розгорнути власне виробництво 82-мм та 120-мм мінометних мін та 122-мм та 152-мм артилерійських боєприпасів.

Виробництво цих боєприпасів організоване за кордоном з урахуванням безпеки, водночас у процесі виробництва беруть участь українські фахівці.

152-мм боєприпаси, фото ілюстративне
152-мм боєприпаси, фото ілюстративне

Як раніше міністр оборони України Олексій Резніков відзначав, що наразі задача полягає у нарощенні обсягів виробництва цих боєприпасів – водночас щодо 155-мм боєприпасів, то, як стверджував очільник оборонного відомства, Україна наразі сподівається, що цими снарядами нас будуть забезпечувати партнери.

Читайте також: Як виглядає виробництво 155-мм снарядів в США для ЗСУ, і чи можна прискорити