xcounter
#

Хто постачатиме 122-мм та 152-мм снаряди ЗСУ та чи вистачає "натівських" боєприпасів, щоб бити армію РФ

9949
Українська САУ "Мста-С", фото ілюстративне
Українська САУ "Мста-С", фото ілюстративне

Резніков розповів, чи вистачає ЗСУ 155-мм боєприпасів та де будемо брати 122-мм та 152-мм

В Україні налагодили виробництво 122-мм та 152-мм артилерійських снарядів, а також 120-мм мінометних мін – про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa.

Як відзначає Резніков, виробництво боєприпасів було налагоджено ДК "Укроборонпром" та "підприємствами, які входять до складу цієї структури": "Ми вже випробували їхні вироби. Вони працюють і будуть працювати на полі бою".

Читайте також: Таємний шлях боєприпасів з КНДР до РФ: для якої несподіваної системи могли попросити снаряди у Північної Кореї
152-мм боєприпаси
152-мм боєприпаси, фото ілюстративне

За словами Резнікова, наразі питання полягає в нарощенні обсягів виробництва боєприпасів – міністр оборони сподівається, що вони будуть реалістично збільшені вже протягом декількох місяців.

Щодо виробництва 155-мм боєприпасів, то на сьогодні про виробництво цих артилерійських снарядів поки що не йдеться: "Ми сьогодні маємо надію, що будемо отримувати боєприпаси від партнерів".

САУ CAESAR
ЗСУ ведуть вогонь з французької САУ CAESAR, фото ілюстративне

Водночас Резніков відзначає, що це питання може стати актуальним з урахуванням подальшої долі української 155-мм артилерійської системи "Богдана", яка пройшла перші випробування.

"У нас є прямий діалог з виробниками і Міноборони, і от якщо і далі буде відбуватися розвиток цієї артсистеми, то відповідно під неї теж буде налагоджено виробництво боєприпасів", – відзначає міністр оборони.

Відео ілюстративне

Щодо того, чи вистачає ЗСУ наразі артилерійських боєприпасів до своїх 155-мм систем, то Резніков зауважує наступне: "Поки що від наших партнерів 155-го калібру нам достатньо. Крім того, я нагадаю, що в нас є ракетні системи, такі як HIMARS, M270, Mars II, вони теж потребують боєприпасів і поки що партнери підтримують нас саме постачанням цього боєприпасу".

артилерійські боєприпаси
Питання артилерійських боєприпасів – вкрай важливе і нагальне для ЗСУ

Раніше Defense розповідав, що станом на кінець жовтня США вже передали Україні понад 1 млн артилерійських боєприпасів

.

Читайте також: Вибух на пороховому заводі у Пермі: наскільки важливе підприємство та чи зупинить виробництво боєприпасів у РФ