xcounter
#

Таємний шлях боєприпасів з КНДР до РФ: для якої несподіваної системи могли попросити снаряди у Північної Кореї

6925
Вогонь з РСЗВ "Град", фото ілюстративне
Вогонь з РСЗВ "Град", фото ілюстративне

Схоже, РФ намагається всіма силами компенсувати нестачу боєприпасів, через яку вона не може використовувати свою звичну тактику "вогневого валу"

Північна Корея могла таємно постачати російській армії артилерійські снаряди для війни в Україні, приховуючи те, яким шляхом ці боєприпаси потрапляють безпосередньо у РФ – таку інформацію з посиланням на нещодавно розсекречені розвіддані повідомляє видання СNN.

Корейські РСЗВ ведуть вогонь, фото ілюстративне

За даними розвідки, Північна Корея всіма силами намагається постачати боєприпаси таємними шляхами, щоб приховати кінцевого отримувача – країна створює враження, що снаряди відправляються на Близький Схід чи у Північну Африку.

Читайте також: Якщо Північна Корея таки дасть Кремлю 100 тисяч добровольців, то з чим вони приїдуть воювати
рф тактика вогневого валу
РФ вже не вистачає снарядів, щоб і далі активно ввалювати десятки тисяч снарядів на день

У США вважають, що такі "секретні поставки" боєприпасів з Північної Кореї, а також безпілотники та ракети, які РФ отримувала і буде отримувати від Ірану, свідчить про те, що за вісім місяців війни російські арсенали значно "похудали".

Скільки та яких боєприпасів, а також як РФ буде розплачуватися за поставку не розповідається. Водночас з боку Defense Express відзначимо, що серед усього РФ може попросити снаряди для так званого "1-го армійського корпусу" або ж "НМ ДНР".

Річ у тім, що підрозділи так званої "НМ ДНР" використовують на полі бою "кустарно" створені РСЗВ "Чебурашка", які мають досить "нестандартний" 240-мм калібр і пускову на 64 труби.

Але для цієї системи є лише реактивний снаряд М-24Ф, що був розроблений для БМ-24 1950-х років, які сьогодні, очевидно, у дефіциті. Тому РФ цілком могла попросити снаряди і для такої своєї "вундерваффе".

Читайте також: Китай та Північна Корея не дали Путіну ракети, тому він взявся за "Борщевик"