xcounter
#

Рашисти знову "штампують" свої "кустарні" РСЗВ "Чебурашка", забуті в 2019 році (фото)

17277
Рашистська РСЗВ "Чебурашка", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистська РСЗВ "Чебурашка", ілюстративне фото з відкритих джерел

Для стрільби із таких систем окупантам доведеться використовувати реактивні снаряди 1950-х років

Twitter-профіль NecroMancer розмістив фото, які свідчать – частини так званого "1-го армійського корпусу" окупаційних військ на Сході України отримали дві реактивні системи залпового вогню "Чебурашка". Де саме були виготовлені ці системи – на території тимчасово окупованого Донбасу чи на території РФ – не повідомляється.

"Кустарні" РСЗВ "Чебурашка", які отримали частини "1-го армійського корпусу" окупаційних військ, серпень 2022 року, фото - twitter-профіль NecroMancer

Чому рашисти вирішили знову згадати про свої "кустарні" системи залпового вогню "Чебурашка" - також не зрозуміло.

Читайте також: Замість "Армати" - "проривна аналоговнєтна" модернізація Т-62 з "бровами Брежнєва": у РФ вихваляються "новим" танком

У відкритих джерелах можемо знайти згадки, що росіяни намагались застосовувати такі РСЗВ для обстрілів в районі Кривої Балки та населеного пункту Акація на схід від Авдіївки в 2018 році. Але невдало – фактична дальність стрільби була явно нижче заявленого показника в 9700 метрів, про "точність" стрільби там і говорити не доводилось.

Рашистська РСЗВ "Чебурашка", ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни чомусь вирішили, що їх "вухатий сон розуму" повинен мати "нестандартний" калібр в 240 мм. Під який є лише один тип реактивного снаряду – М-24Ф, що вироблявся під систему БМ-24 зразка 1950-х років. Відповідно, дефіцитність боєприпасу зробила систему "Чебурашка" в принципі безглуздою – бо де взяти достатньо реактивних снарядів, щоб зарядити одразу 64 пускові труби на одній машині.

А виробляти реактивні снаряди калібру 240 мм для "цільового споживача" росіянам навряд чи був сенс – давайте згадаємо, що РСЗВ "Ураган" має калібр 220 мм, РСЗВ "Смерч" - 300 мм.

Радянські системи залпового вогню БМ-24, архівне фото з відкритих джерел

Тому тут може бути два пояснення. Перше – оця "Чебурашка" як "форма сону розуму" стала для бойовиків на окупованому Донбасі формою "імітації бурхливої діяльності" перед кураторами з Кремля. Друге – бойовики на окупованому Донбасі мають гострі проблеми з поповненням отриманих втрат у техніці, тому й згадали про свій "вухатий" виріб сумнівної ефективності.

Читайте також: Рашисти знайшли "оригінальний" спосіб, як "кустарно" наштампувати заміну БМП-1 (фото)