xcounter
#

"Укроборонпром" разом з Чехією створять оборонний кластер, серед усього вироблятимуть й боєприпаси

10197
Чеські T-72M4CZ, фото ілюстративне
Чеські T-72M4CZ, фото ілюстративне

Боєприпаси планують виробляти як на наявних потужностях, так і на новостворених – у безпечних місцях

Державний концерн "Укроборонпром" та Міжурядова агенція оборонної співпраці (AMOS) при Міністерстві оборони Чеської Республіки вчора, 9 листопада, підписали угоду про створення спільного оборонного кластера. Про це розповідають в "Укроборонпромі".

Відзначається, що підписання угоди стало результатом досягнутих домовленостей між Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Чеської Республіки Петром Фіалою.

Читайте також: Втаємничена зброя від "Укроборонпрому": дальність 1000 км, бойова частина 75 кг - що це може бути
укроборонпром
Українська та чеська делегації під час підписання угоди

Відзначається, що у рамках цього оборонного кластера будуть залучені низка українських та чеських підприємств ОПК, а також міжнародні фінансові донори.

Серед задач майбутнього кластеру – виробництво озброєння та військової техніки, збільшення виробництва боєприпасів, створення сервісних хабів з обслуговування та ремонту озброєння та військової техніки і співпраця у сфері високих технологій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укроборонпром" планує збудувати боєприпасний завод спільно з країною-членом НАТО, водночас деталі цієї угоди не повідомлялися.

152-мм боєприпаси
152-мм боєприпаси, фото ілюстративне

Також раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що "Укроборонпром" також налагодив виробництво 122-мм та 152-мм артилерійських боєприпасів, а також 120-мм мінометних мін.

Читайте також: "Укроборонпром" освоїв ремонт трофейних РСЗВ та ЗРК